19 februarie 1473: S-a născut Nicolaus Copernicus

Nicolaus Copernicus, cunoscut și sub numele de Mikołaj Kopernik sau Nicolae Copernic, a fost un astronom și matematician polonez care a revoluționat înțelegerea noastră despre univers. Copernicus s-a născut pe 19 februarie 1473 în Toruń, în Regatul Poloniei.

Una dintre cele mai mari contribuții ale lui Copernicus a fost teoria heliocentrică, conform căreia Pământul și celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui. Această teorie a contrazis concepțiile anterioare care susțineau că Pământul este centrul universului.


Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.


Prin teoria sa heliocentrică, Copernicus a deschis calea pentru dezvoltarea ulterioară a astronomiei și a revoluționat concepția noastră despre locul nostru în univers. Contribuțiile sale au influențat în mod semnificativ gândirea și au pus bazele pentru revoluția științifică care a urmat.

De Revolutionibus Orbium Coelestium

Opera sa fundamentală, De Revolutionibus Orbium Coelestium(„Despre mișcările de revoluție ale corpurilor cerești”), pe care o termină în 1530, va fi publicată abia în anul 1543, cu puțin înainte de moarte, fiind conștient de contradicțiile cuprinse față de doctrina oficială a Bisericii Catolice.

Nicolaus Copernicus a fost nu doar un astronom și matematician remarcabil, ci și un cleric catolic și medic. El a avut o viață dedicată studiului și înțelegerii lumii înconjurătoare. Moartea sa a avut loc la 24 mai 1543, la vârsta de 70 de ani, la Frauenburg, în Prusia Regală.

Moștenirea lui Nicolaus Copernicus continuă să influențeze domeniul astronomiei și al științei în general. El rămâne unul dintre cei mai importanți gânditori și cercetători din istoria omenirii, iar contribuțiile sale au schimbat pentru totdeauna modul în care percepem universul în care trăim.

Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA


Poate te interesează și

18 februarie 1898: Se naște Enzo Ferrari

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.