
rezolvarea temelor
Copilul tău se mobilizează greu să se apuce de teme? Are cărți și caiete peste tot prin casă și trebuie zilnic să faci acțiuni de strângere de cărți sau jucării din casă? Acest articol este pentru tine.
Chiar și elevii din clasele primare, cărora le place să-și facă temele și să fie implicați activ în rezolvarea exercițiilor de la școală, își pot pierde interesul pentru teme. Iar după o zi lungă și obositoare, cu siguranță un episod de tantrumuri este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Cum rezolvi problema? Iată o soluție: devino un mentor pentru copilul tău.
Când părinții sunt interesați în mod activ de temele copiilor, le arată că ceea ce fac ei este important. Sigur, a ajuta copilul cu temele nu înseamnă că trebuie să petreci ore în șir deasupra biroului, încercând să-i rezolvi problemele la matematică.
Părinții pot fi de un real ajutor copiilor demonstrând abilități de organizare și studiu, explicând o problemă complexă sau chiar și încurajându-i pe aceștia să ia o pauză de la studiu.
În după mesele libere, în care nu există activități extrașcolare precum lecții de înot, balet sau meciuri de fotbal, oferă-i copilului tău un interval de timp pentru teme. Acest lucru îi oferă un oarecare control asupra programului său. Ține cont de faptul că unii copii au nevoie de o pauză de „refacere” mai lungă după finalizarea orelor de la școală.
Indiferent de intervalul orar ales, este recomandat să nu aștepți până înainte de culcare pentru a-și face temele, când copilul este deja obosit și distras.
Asigură-i copilului un spațiu bine luminat și aerisit pentru a-și face temele, dar păstrează hârtie, creioane, radieră, lipici și altele instrumente la îndemână.
În cazul în care există mai multi copii in casă, învață-i să nu se întrerupă atunci când își fac temele.
Arată-i copilului tău că abilitățile pe care le învață la școală sunt legate de lucrurile pe care le faci ca și adult. De exemplu, dacă elevul citește, ai putea să citești și tu. Dacă are de rezolvat probleme la matematică, gestionează și tu bugetul familiei.
Legat de citit, ca părinte, ești primul profesor al copilului tău, iar o modalitate cu adevărat practică de a-ți ajuta copilul să învețe este să citiți împreună. Chiar și pe măsură ce copiii cresc, încă le place să li se citească.
Majoritatea temelor sunt destinate elevilor să le facă singuri pentru că astfel, aceștia își vor dezvolta independența și responsabilitatea pentru abilitățile de învățare pe tot parcursul vieții.
Sigur, ca părinte, poți face sugestii și poți ajuta cu indicații. Însă, este responsabilitatea copilului să învețe.
Dacă copilul are de rezolvat un exercițiu complex, greu de rezolvat, încurajează-l să împartă munca în bucăți ușor de gestionat. Iar dacă acesta este epuizat, încurajează-l să ia pauze la fiecare oră.
După cum vezi, este foarte important să creezi o zonă de studiu pentru copil, în care acesta să-și poată face temele în liniște, lumină, concentrare și fără întreruperi. Dacă nu ai o cameră pe care s-o transformi într-o „cameră de studiu” poți apela la câteva trucuri pentru a câștiga spațiu în living, de exemplu. Unul dintre aceste trucuri este serviciul de colectare de cărți.
Mai concret, un anticariat care cumpără cărți te va ajuta să scapi de cărțile vechi de care copilul nu mai este atras. De regulă, specialiștii în achizitii de cărți vor face evaluarea și plata volumelor pe loc. Astfel, cu banii obținuți copilul își va putea cumpăra poveștile preferate și crea o mică bibliotecă. În același timp, îi va rămâne suficient spațiu și pentru a crea și o zonă de studiu.
Dacă vrei să aduci armonie în pregătirea copilului și să-l ajuți să-și transforme temele și învățatul într-o rutină, pune în aplicare sfaturile de mai sus.
Sursă poză de copertă: Gpointstudio, Freepik.com
Articol susținut de Anticariat-carti.com