
Nu e o axiomă, dar e o certitudine că tehnologia duce la motivarea și implicarea elevilor, cu rezultate mai bune în procesul de învățare:
Care sunt soluțiile cu privire la utilizarea tehnologiei pentru îmbunătăţirea comunicării dintre reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, administratorii IT, profesori, elevi şi părinţi?
În contextul pandemiei, s-a observat o efervescență în adopția pe termen scurt a unor soluții diverse, cu scopul de a rezolva problema punctuală a școlii de acasă. Au apărut o multitudine de aplicații și s-a deschis posibilitatea utilizării unui număr mare de platforme de video conferințe și interacțiune la distanță. Însă atât profesorii cât și elevii au fost puși în situația de a învăța cum să continue școală de acasă, fără să fie întotdeauna ghidați în toată această călătorie.
Știm că, pentru a susține activități de învățare la distanță, profesorii și elevii utilizează cel mai frecvent (91%) canalele tradiționale (teleșcoala, facebook, whatsapp, messenger) sau chiar apeluri telefonice (83%). Pe locurile următoare se situează: utilizarea resurselor educaționale deschise și conținutul digital (70%), apoi platformele specializate de învățământ la distanță și aplicațiile pentru apeluri video (60%).
Funcționalitățile pe care TELEKOM le oferă prin pachetul de soluții SmartEdu, sprijină comunicarea între membrii ecosistemului educațional, prin folosirea instrumentelor de mai jos:
Toate aceste funcționalități, inclusiv în versiunea de aplicație mobilă, pot fi folosite ușor atât de pe tablete, cât și de pe telefoanele inteligente.
Articol susținut de Telekom.
Dacă ai ajuns aici, citește și:
Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”: Mai mult decât un proiect sportiv