
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene publică în consultare publică ghidul „Program național pilot de tip „Şcoala după şcoală” (Program național de educație remedială)”, AP 6/ PI 10.i/ OS 6.3.
În cadrul programului, vor fi finanțate prin FSE activități derulate pe parcursul semestrului doi și până la finalul anului școlar 2020-2021, menite să reducă riscul de părăsire timpurie a școlii din învățământul preuniversitar, pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, în special elevi din grupurile vulnerabile, cu accent pe elevi aparținând minorității Roma, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități, elevi din comunitățile dezavantajate socio-economic.
Prin intermediul acestui apel se dorește finanțarea activităților educaționale remediale, organizate pe grupe de elevi, constituite după opțiunile/posibilitățile și nevoile identificate. Activitățile sunt proiectate, organizate și susținute de cadrele didactice din învățământul primar și secundar pentru dobândirea și participarea la educație. În cadrul acestor activități este avută în vedere organizarea în medie a 5 ore remediale/săptămână elev, cu prezență fizică.
Semestrul al doilea va suprapune anul acesta Școală după Școală peste programul de acțiune remedială, a declarat, recent, pentru Educație Privată ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că suprapunerea va avea loc doar în această perioadă, pe termen limitat.
Ministrul Muncii Raluca Turcan a explicat, la rândul său, pe pagina sa de Facebook, în ce va consta programul ”Școală după Școală”.