
Sorin Cîmpeanu a declarat, azi, în contextul prezentării rezultatelor la Bacalaureat, că nu este normal să existe licee ”mozaic”, adică unități de învățământ cu mai multe filiere.
„Avem acele licee mozaic. La Liceul Pedagogic avem şi clase de alimentaţie publică. Ceea ce, o spun cu toată răspunderea, nu este normal. Fiecare liceu trebuie să îşi asume filiera. Trebuie să îşi dezvolte resursa umană, infrastructura şi toate eforturile pentru a obţine rezultate pe o anumită filieră. Aceste licee numite mozaic vom face o analiză amănunţită. Sunt licee în care rata de promovare se dovedeşte a fi scăzută şi foarte scăzută”, a spus Cîmpeanu.
„Au fost şcoli care nu au avut niciun candidat reuşit la examenul de Bacalaureat şi în câteva zile vom avea şi situaţia privind cauzele neînscrierii la examenul de Bacalaureat. (…) Ne vom apleca cu o atenţie specială asupra acelor şcoli care nu au avut reuşiţi la Bacalaureat. (…) Am spus că refuz să cred că avem colegi atât de cinici încât să nu permită accesul în examenul de Bacalaureat pentru a nu avea, să spunem, această situaţie în care din cei înscrişi nu promovează niciunul. Refuz să cred, dar totuşi ne vom uita cu atenţie”, a declarat ministrul Educaţiei.
Rata de promovare la Bacalaureat, în prima sesiune a acestui an, a fost de 73,3%, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.
”Este cel mai ridicat nivel de promovare în ultimii 10 ani, înainte de contestații”, a spus ministrul.
”Subiectele au fost corect concepute”, a apreciat Cîmpeanu. El a adăugat că simplificarea materiei este explicația pentru rata mare de promovare de anul acesta, dar și faptul că elevii s-au mobilizat.
78,3% din absolvenții promoția curentă au promovat bacalaureatul, a precizat Cîmpeanu.