Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
OFICIAL Școlile publice nu au voie să le ceară elevilor bani pentru catalogul electronic
18 Septembrie 2023, 14:04
sursă foto: Freepik
Școlile de stat care vor folosi catalogul electronic trebuie să asigure din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor/serviciilor necesare pentru utilizarea acestuia, prevede un ordin de ministru publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.
Conform actului normativ, este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora.
Ordinul privind implementarea catalogului electronic în școli-pilot prevede, de asemenea, că unitățile de învățământ din rețeaua de unități-pilot au obligația de a respecta toate prevederile aprobate prin Ordinul ministrului educației nr. 3.896/2023 privind Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile-pilot.
1156 de școli vor folosi catalogul electronic în acest an școlar.
Prin derogare de la prevederile art. 106 alin. (2) și art. 109 alin. (2) din Regulamentul -cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 4.813/2022, în unitățile de învățământ situația școlară, inclusiv rezultatele evaluării, se consemnează doar în catalogul electronic.
Catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ, la finalul anului școlar, în conformitate cu prevederile art. 27, alin. (5) și (8) din Regulamentul privind regimul actelor de studii şi al documentelor şcolare gestionate de unităţile de învăţământ preuniversitar aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare.
Unitățile de învățământ prevăzute în Anexa 1 asigură prin contractele încheiate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare.