
Sebastian Ziani de Ferranti s-a născut pe 9 aprilie 1864 în Liverpool și a fost un inginer electric englez care a promovat instalarea unor mari stații electrice și a rețelelor de distribuție de curent alternativ în Anglia.
După ce a terminat Colegiul Sf. Augustin, Ferranti l-a ajutat pe Sir William Siemens, inginer cunoscut pentru dezvoltarea cuptorului regenerativ și a pirometrului electric, în experimentele sale cu cuptoare și dinamuri. Până la vârsta de 18 ani, Ferranti a creat un alternator, dispozitiv ce producea de cinci ori mai multă putere decar orice altă mașinărie de dimenisunile sale.
În 1886, Ferranti a fost numit inginer pentru Grosvenor Gallery Electric Supply Corporation, care sub conducerea sa a devenit una dintre cele mai mari companii de producție din lume. În 1887, London Electric Supply Corporation l-a angajat Ferranti pentru proiectarea centralei electrice de la Deptford. El a proiectat clădirea, stația de generare și sistemul de distribuție. La finalizarea să în 1891 a fost prima centrală electrică modernă, care a furnizat o putere de înaltă tensiune de curent alternativ. A dezvoltat un potențial electric de 10.000 de volți – de patru ori mai mare decât în trecut. În calitate de electrician-șef al Corporației de Electricitate din Londra la Deptford, Ferranti a fost printre primii care au susținut utilizarea stațiilor de generare a energiei electrice pe scară largă și utilizarea energiei electrice pentru iluminat, încălzire, energie electrică și alte servicii.
Sebastian de Ferranti a fost președinte al Institutului de Ingineri Electrici în 1910 și 1911 și a fost ales membru al Societății Regale în 1927. A primit un doctorat onorific de la Universitatea din Manchester în 1912. S-a implicat activ în formarea Asociației Britanice a Producătorilor de Echipamente Electrice și Aliați (BEAMA), fiind primul președinte.