
Sala de izolare a elevilor recalcitranți este imposibil de organizat în mai multe școli din Sibiu, din cauza lipsei spațiilor. „Nu am avut și nici nu vom avea o astfel de sală. Spațiul nu ne permite”, spune directoarea unei unități de învățământ.
Din toamnă, amenajarea unei astfel de săli devine obligatorie. Turnul Sfatului a cerut părerea pe acest subiect mai multor directori de școli din Sibiu și cu toții au ridicat aceeași problemă: lipsa spațiului.
„După cum bine se știe, multe dintre școlile din Sibiu nu au clase în care să bage elevii, darămite să facă o astfel de sală. Deocamdată nu văd cum am putea face la Noica o astfel de sală de clasă, când abia dacă ne descurcăm cu elevii”, a spus prof. Tiberiu Sasca, directorul Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu.
Nici la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” nu sunt spații. „Pot să vă spun că noi stăm foarte rău cu spațiile. Fizic este foarte greu să organizăm o astfel de clasă. Vom discuta și vom găsi o soluție cu consiliul de administrație. Dacă vom decide necesitatea unui astfel de spațiu, atunci probabil acela va fi biblioteca școlii”, spune prof. Anca Rusu, directoarea școlii, potrivit Turnul Sfatului.
La Liceul de Artă o sală de clasă va fi organizată pentru un laborator Smart. „Întotdeauna ca manager a unei instituții de învățământ am căutat soluții. La Liceul de Artă avem 21 de formațiuni de studiu în 20 de săli de clasă. Funcționăm, prin rotație, program doar de dimineață, având ateliere de plastică. Vom primi dotările din proiectul Smart Lab. Ne este, logistic, imposibil să găsim un spațiu pentru astfel de sală specială. Spiritul creativ al elevilor noștri nu are nevoie de îngrădiri. La Liceul de Artă Sibiu ne propunem performanță pentru secțiile muzică și artă plastică”, spune prof. Mona Dăncăneț, directoarea Liceului de Artă.
Și prof. Nelia Corobană, directoarea Școlii „Radu Selejan” spune că unitatea de învățământ se confruntă cu lipsa de spațiu. „Nu am avut și nici nu vom avea o astfel de sală. Spațiul nu ne permite”, situație regăsită și la Școala Gimnazială nr. 23.
Directorul Colegiului „Gheorghe Lazăr”, prof. Gabriel Negrea spune că este o măsură foarte dificil de pus în practică. „Încă nu avem o astfel de sală, dar părerea mea este că vorbim despre o măsură foarte dificil dacă nu imposibil de realizat. Cine supraveghează copiii?!”, se întreabă directorul.
Citește articolul complet pe Turnul Sfatului.
Potrivit noului Statut al elevului, act normativ transmis astăzi spre publicare în Monitorul Oficial, în cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu.
În acest caz sunt obligatorii:
Ministerul Educației a transmis că școlile vor reglementa acest aspect în funcție de resursele existente.