Profesorii-consilieri școlari pot face și activități de diriginte. Vor fi plătiți suplimentar

Photo 47099636 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

La solicitarea conducerii unității/unităților de învățământ în care desfășoară activitatea, adresată conducerii CJRAE/CMBRAE, profesorii-consilieri şcolari pot desfășura și activități specifice funcției de diriginte.

Plata pentru activitatea de profesor diriginte va fi asigurată de către CJRAE/CMBRAE în baza adeverinței eliberate de unitatea de învățământ.

Prevederea este inclusă în ordinul ministrului educației pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență educațională (CJRAE și CMBRAE). Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit regulamentului, profesorii-consilieri şcolari desfășoară activități de asistență și consiliere psihopedagogică individuală în baza unui acord scris de colaborare cu părinții/tutorii/reprezentanții legali ai antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor. În situații de criză (intenția de suicid, cazuri grave de violență/ bullying/cyberbullying și alte situații grave), intervenția profesorului-consilier școlar se realizează și în absența acordului de colaborare cu părintele/tutorele/reprezentantul legal al preșcolarului/elevului, respectând interesul superior al acestuia. Ulterior, profesorul-consilier școlar informează, în scris, părintele/tutorele/reprezentantul legal cu privire la intervenția aplicată în situația de criză. 

 

Profesorii-consilieri şcolari asigură confidențialitatea informațiilor obținute în procesul de investigare, asistență și consiliere psihopedagogică individuală, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare.

 

Conducerea/conducerile unităților de învăţământ în care este normat cabinetul de asistență psihopedagogică are/au următoarele obligaţii faţă de profesorii-consilieri școlari:
a) asigură spaţiul necesar desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii de consiliere psihopedagogică;
b) asigură spațiu de depozitare securizat pentru documentele cu caracter confidențial;
c) asigură servicii de igienizare a cabinetelor de consiliere psihopedagogică;
d) asigură resursele materiale pentru întreținerea și funcționarea în condiţii optime a cabinetelor de consiliere psihopedagogică.

Citește actul normativ, integral, aici: Monitorul Oficial Partea I nr. 792

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.