Ministerul Educației a lansat o platformă online despre transformările în școli produse prin fondurile PNRR

Ministerul Educației anunță că a lansat, astăzi,  platforma pnrr.edu.ro, unde pot fi găsite informații actualizate despre cum investițiile aflate în derulare în școlile și universitățile din România sprijină transformarea educației din țara noastră.

Potrivit instituției, fondurile puse la dispoziția sistemului de educație prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea unui mediu educațional modern, echitabil și adaptat la obiectivele naționale și europene.

„Prin pnrr.edu.ro, vom promova și replica exemplele de bune practici care au produs deja schimbări benefice în viața elevilor, a studenților și a profesorilor”, transmite Ministerul.

Schema de granturi PNRAS, planificată în mai multe runde, vizează susținerea a cel puțin 2.500 de școli cu risc crescut și mediu de abandon școlar, prin alocarea de resurse financiare școlilor pentru sprijinirea elevilor în risc și prin utilizarea metodologiei și a instrumentului informatic ale Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE).

Programul are ca obiective majore:
a) reducerea abandonului școlar în minimum 25% din unitățile de învățământ participante în perioada 2021 – 2026

 

b) îmbunătățirea performanțelor elevilor la evaluările naționale și creșterea procentajului de elevi care finalizează învățământul gimnazial

 

c) creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la evaluarea națională și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior – gimnazial, la învățământul secundar superior – liceal sau profesional.

Buget total: 500 de milioane de euro.

PNRAS urmărește, în plus, consolidarea autonomiei și a capacității instituțiilor de învățământ de utilizare a resurselor, prin adoptarea și utilizarea MATE, monitorizarea constantă a elevilor aflați în risc de abandon și PTȘ, colectarea de date relevante despre aceștia și folosirea informațiilor obținute pentru elaborarea și implementarea de măsuri punctuale, țintite, planuri de intervenție personalizate și formare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.