Primarul din Sfântu Gheorghe: Am instalat un detector de zâmbete la intrarea în şcoală

sursa foto: pexels.com

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, le-a adresat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice un mesaj atipic la începutul noului an şcolar. Edilul spune că a instalat un detector de zâmbete la intrarea în şcoală, le-a recomandat părinţilor să pună mai mult accent pe relaţia lor cu copiii şi mai puţin pe note, iar dascălilor le-a cerut să fie empatici cu elevii, dar şi severi dacă va fi nevoie.

Acesta le-a spus elevilor că este interzis să intre în şcoală „fără un zâmbet”” şi le-a urat să aibă parte de un „an şcolar plin de succes şi de experienţe minunate”.

„Este interzis să intraţi în şcoală FĂRĂ UN ZÂMBET. Am instalat un detector de zâmbete deasupra intrării, care va verifica dacă aţi venit cu voie bună. Este interzis să veniţi la şcoală cu un submarin, deoarece parcarea pentru submarine încă nu este gata. Totuşi, puteţi veni cu bicicleta sau chiar pe jos, cu Pedibus! Este permis să vă faceţi prieteni, este permis să învăţaţi ceva nou în fiecare zi, este permis să savuraţi un sandviş delicios şi este permis să vă jucaţi, să râdeţi şi să vă distraţi în pauze (…) Dragi copii şi tineri! Treaba voastră este să vă simţiţi bine la şcoală, iar noi, între timp, lucrăm pentru a vă asigura condiţiile potrivite. Sperăm că vă vor plăcea noile echipamente pe care le-am pregătit pentru acest an şcolar. Folosiţi-le cu drag!”, a scris Antal Arpad în mesajul postat, luni, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Primarul le-a recomandat părinţilor să pună mai mult accent pe relaţia lor cu copiii şi mai puţin pe note, iar dascălilor le-a cerut să fie empatici cu elevii, dar şi severi dacă va fi nevoie.

«Dragi părinţi, este interzis să vă luaţi rămas bun dimineaţa doar cu un simplu „PA”, deoarece o îmbrăţişare, un „TE IUBESC” şoptit la ureche le oferă mult mai multă putere şi energie copiilor. Este interzis să îi întrebaţi pe copii „CE NOTĂ AI LUAT AZI?”, deoarece notele sunt doar simbolice şi trecătoare. În schimb, întrebările „CE LUCRU INTERESANT AI ÎNVĂŢAT AZI?” sau „CE FACEM ÎMPREUNĂ?” oferă mult mai mult sufletului copilului. Şi nu în cele din urmă, dragi profesori! Este interzis să nu obţineţi rezultate bune. Ştim că sunteţi capabili pentru că oraşul nostru este plin de cadre didactice minunate! Fiţi empatici cu copiii şi severi atunci când este necesar, dar cel mai important este să nu vă pierdeţi simţul umorului, pentru că avem mare nevoie de asta în această ţară», a mai scris Antal Arpad.

Edilul a menţionat că a decis să adreseze acest mesaj atipic pentru că ştie că „majoritatea se plictisesc de la atâtea vorbe” şi a precizat că a fost inspirat de discursul unui director de şcoală din judeţul Mureş.

Primăria Sfântu Gheorghe atenționează profesorii să nu colecteze fondul clasei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.