Directoare de școală: ”Elevi de clasa a treia au râs de o colegă că are haine fake”. Școala cere acum ținute alb-negru sau alb-bleumarin

ID 118465832 © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Conducerea Liceului Teoretic „Simion Stolnicu” din Comarnic a stabilit ca elevii să poarte obligatoriu în școală ținute alb-negru sau alb-bleumarin, anunță publicația Observatorul PH.

„Este un regulament intern care s-a aflat în dezbatere pe site-ul școlii, iar decizia s-a luat împreună cu Consiliul Elevilor, Consiliul de Administrație al școlii și Comitetul de Părinți. Mi se pare o măsură de bun simț să vii îmbrăcat decent la școală, nu ca în club. Un copil trebuie să știe că într-un fel te îmbraci la teatru, în alt fel la școală, și distinct la discotecă. Odată cu această regulă internă, repet, agreată de toate părțile, dispar și diferențele sociale dintre elevi. Pentru mine este o durere personală și profundă. Sunt din ce în ce mai mulți copii care suferă teribil din cauza faptului că ei nu se pot îmbrăca la fel bine așa cum o fac alți colegi de-ai lor.

Și problema nu ar fi cum se îmbracă acești colegi, ci faptul că ei se fălesc cu asta, se dau mari, au impresia că le sunt superiori celorlalți. Am avut fetiță de clasa a III-a care, plângând, a venit să mă întrebe dacă îmi place cum e îmbrăcată fiindcă ai ei colegi, repet, clasa a III-a, au râs de ea că poartă haine fake. Povestea acelei mi-a rupt sufletul și astfel de situații au loc în foarte multe școli, din păcate”, a declarat pentru Observatorul PH Ileana Peticilă, directorul liceului.

ID 118465832 © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com

1 comment

  1. Sebi spune:

    Și dacă poartă ținuta școlii dispar diferențele sociale? După terminarea școlii, ce facem, nivelăm totul? Vorbim despre necesitatea educării, ok. Dar haideți să educăm ambele părți. Să înțeleagă că veniturile familiei sunt mai mici , că viața e de multe ori mai strâmbă, că depinde doar de el cum și-o va croi. Îi învățăm că alții trebuie să coboare la nivelul lor, apoi ne mirăm de ce visează tineretul la socialism.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.