Invenția unui elev de 15 ani a adus României medalia de aur

sursa foto: cluj.info

O stație electromagnetică avansată, inventată de un elev de 15 ani, a adus României medalia de aur. Bogdan Bora, elev în clasa a IX-a la Colegiul National „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, și-a prezentat invenția la Târgul Internațional de Invenții din Turcia. 

Îndrumat de profesorul Gabriel Teodorescu, elevul în vârstă de 15 ani a impresionat juriul internațional cu invenția sa: o stație electromagnetică avansată destinată prelucrării datelor prin tehnici matematice sofisticate. Invenția tânărului a atras atenția investitorilor și experților, poziționându-l pe Bogdan ca un viitor lider în inovația tehnologică, relatează Știri de Cluj.

La Târgul Internațional de Invenții din Turcia (ISIF ’24), care a reunit peste 4.000 de invenții din 56 de țări, Bogdan a prezentat stația sa electromagnetică, concepută pentru a revoluționa prelucrarea datelor si a ajuta la înțelegerea fenomenelor electromagnetice din atmosferă, gestionând eficient cantități mari de informații și modelându-le prin tehnici matematice avansate. 

ISIF ’24, găzduit de TEKNOFEST și organizat de Oficiul Turc pentru Brevete și Mărci (TURKPATENT), a reunit atât inventatori locali, cât și internaționali. Târgul servește ca o platformă esențială pentru inventatori de a se conecta cu antreprenori și investitori.

Medalii pentru toți elevii români care au participat la Olimpiada Balcanică de Informatică

Bogdan Bora, elev în clasa a IX-a la Colegiul National „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a câștigat medalia de aur la Târgul Internațional de Invenții din Turcia. Îndrumat de profesorul Gabriel Teodorescu, elevul în vârstă de 15 ani a impresionat juriul internațional cu invenția sa: o stație electromagnetică avansată destinată prelucrării datelor prin tehnici matematice sofisticate. Invenția tânărului a atras atenția investitorilor și experților, poziționându-l pe Bogdan ca un viitor lider în inovația tehnologică. La Târgul Internațional de Invenții din Turcia (ISIF ’24), care a reunit peste 4.000 de invenții din 56 de țări, Bogdan a prezentat stația sa electromagnetică, concepută pentru a revoluționa prelucrarea datelor si a ajuta la înțelegerea fenomenelor electromagnetice din atmosferă, gestionând eficient cantități mari de informații și modelându-le prin tehnici matematice avansate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.