
Județul Prahova se confruntă cu o criză de personal în școli. Peste 1500 de profesori suplinitori și pensionari acoperă lipsa cadrelor didactice în anul scolar 2024-2025.
1334 de profesori și educatori suplinitori predau în școlile și grădinițele din Prahova în acest an școlar, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean. Alți 251 sunt profesori pensionari sunt remunerați în regim de plata cu ora, scrie Observatorul Prahovean.
Partea bună este că, față de alte județe, Prahova are 5202 cadre didactice angajate pe perioadă nedeterminată, Prahova fiind, la examenul de titularizare din vară, județul cu cele mai multe note de 10, după București.
La examenul din vară, din 1020 de candidați, câți au fost prezenți, șase au reușit să obțină nota 10. Trei dintre aceștia au aplicat pentru postul de educator, iar ceilalți trei pentru cel de profesor de educație fizică.
În cazul profesorilor suplinitori, peste 1000 de cadre didactice din acest județ fie nu au luat peste 7 la examen, fie nu au prins catedră pe perioadă nedeterminată în ciuda mediei.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Prahova, „în anul școlar 2024 -2025 nu există un deficit de personal didactic, ocuparea posturilor fiind asigurată în totalitate”.
Județul Prahova se confruntă cu o criză de personal în școli. Peste 1500 de profesori suplinitori și pensionari acoperă lipsa cadrelor didactice în anul scolar 2024-2025. 1334 de profesori și educatori suplinitori predau în școlile și grădinițele din Prahova în acest an școlar, potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean. Alți 251 sunt profesori pensionari sunt remunerați în regim de plata cu ora. Partea bună este că, față de alte județe, Prahova are 5202 cadre didactice angajate pe perioadă nedeterminată, Prahova fiind, la examenul de titularizare din vară, județul cu cele mai multe note de 10, după București. La examenul din vară, din 1020 de candidați, câți au fost prezenți, șase au reușit să obțină nota 10. Trei dintre aceștia au aplicat pentru postul de educator, iar ceilalți trei pentru cel de profesor de educație fizică. În cazul profesorilor suplinitori, peste 1000 de cadre didactice din acest județ fie nu au luat peste 7 la examen, fie nu au prins catedră pe perioadă nedeterminată în ciuda mediei. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Prahova, „în anul școlar 2024 -2025 nu există un deficit de personal didactic, ocuparea posturilor fiind asigurată în totalitate”.