
Ligia Deca, ministra Educației, afirmă că soluția pentru a reduce supraaglomerarea din școli poate fi reprezemtată de consorțiile școlare, a căror Metodologie de funționare a fost publicată în Monitorul Oficial.
„Încurajez directorii să inițieze astfel de parteneriate! Ele pot fi soluția pentru reducerea supraaglomerării din unele școli, pentru că permit utilizarea, în comun, a spațiilor, inclusiv a sălilor de clasă!
De asemenea, folosirea în comun a spațiilor este o modalitate prin care putem oferi mai multor copii și profesorilor lor acces la o mai mare varietate de resurse educaționale: biblioteci, ateliere școlare, cluburi ale elevilor, baze cultural-sportive!”, a transmis, azi, Deca.
Potrivit ministrei, acest tip de parteneriat are beneficii și pentru cadrele didactice: prioritate pentru profesorii din școlile din consorțiu la completare de normă, transfer sau schimb de posturi.
La constituirea consorțiului școlar se va ține cont:
🔵de posibilitatea de a derula activități comune ale elevilor și ale cadrelor didactice;
🔵de distanța dintre unitățile de învățământ, căile de acces, existența mijloacelor de transport în comun și a transportului școlar între școlile din consorțiu.
Metodologia, ce conține detalii privind modalitatea de constituire a consorțiilor școlare, este disponibilă aici.
de p o sib ili tat e a de a d er ula ac tiv ită ți co ale el și ale ca d