Profesorii diriginții, obligați să țină permanent legătura cu părinții plecați în străinătate ai elevilor – proiect

Un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari USR, PNL și PSD introduce obligația ca diriginții să mențină permanent legătura cu părinții elevilor, chiar dacă acestia sunt plecați la muncă in străindtate, indiferent dacă au fost desemnate și alte persoane din familia elevului pentru a menține legătura cu școala. 

Proiectul a fost înregistrat la Senat.

Inițiativa legislativă mai prevede că profesorul diriginte trebuei să informeze constant părinții elevului cu privire la situația sa școlară, inclusiv prin mijloace tehnice de comunicare la distanță.  

Alte prevederi din proiect:

 Elevii înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar din România care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în strdinătate beneficiază de sprijin și suport psihopedagogic din partea consilierului școlar

(2) În acest sens, consilierul școlar întocmește la începutul anului școlar și actualizează semestrial, după consultarea cu diriginții, situația elevilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, pe care îi va avea în evidențele cabinetului școlar de asistență psihopedagogică.

(3) Consilierul școlar organizează semestrial activități de consiliere psihopedagogică de grup cu elevii cu părinti plecați la muncă în străindtate, în vederea asigurării suportului psiho-emoțional necesar dezvoltării copilului și în acord cu nevoile acestuia.

(4) Consilierul școlar stabilește, împreună cu elevul care are părinții plecați la muncă în străinătate, o zi și un interval orar lunar stabil în care organizează ședințe de consiliere psihopedagogică frontală pentru acesta.

(5) În cazul în care consilierul școlar, profesorul diriginte sau orice alt cadru didactic, personal didactic auxiliar sau nedidactic sesizează schimbări comportamentale, psihoemoționale, semne de violență fizică sau abuz sexual, tendințe de autovătămare sau suicidale ale elevului, consumul de alcool/substanțe psihoactive ori alte asemenea, are obligația de a sesiza de indată conducerea școlii, care va sesiza DGASPC. În aceste cazuri, se aplică în mod corespunzător și dispozițiile din Procedura de management a cazurilor de violență, în conformitate cu dispozițiile art. 65, alin. (6) din prezenta lege.

(6) La cererea părintelui, consilierul școlar poate facilita activități de consiliere pentru părinți sau, simultan, pentru elevi și părinti, inclusiv prin mijloace tehnice de comunicare la distanță. 

Inițiativa legislativă poate fi accesată, integral, aici: 24b567FG

ID 177519265 © Fizkes | Dreamstime.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.