
Daniel David, nominalizat pentru funcția de ministru al Educației, a declarat, la audierile din parlament, că își dorește o comisie pentru homeschooling, care să evalueze științific acest sistem de învățământ. El a precizat că este necesară „o platformă națională” pentru identificarea „zonelor majore de pseudostiință din societate”.
Carla Tănasie, jurnalistă Digi 24, a relatat, pe pagina sa de Facebook, cum a răspuns ministrul la cele mai importante întrebări ale parlamentarilor. Contactată de Educație Privată, Carla Tănasie a precizat că răspunsurile sunt redate într-o citare aproximativă.
Relatarea făcută de jurnalista Digi 24:
Audierea ministrului Educației:
Daniel David, ministrul Educației și Cercetării: Nefiind membru PNL, m-am gândit mult la această propunere. Am acceptat să vin dintr-o oarecare teamă. Văd o țară polarizată, cu multe lucruri iraționale. Ne afectează bunăstarea și dezvoltarea.
Educația pentru sănătate trebuie să fie obligatorie?
D.D.: Mă tem de lucrurile obligatorii în școli. După aceea, spunem că sunt prea multe de învățat. Trebuie să facem o strategie bună mai întâi pentru un stil de viață sănătos.
Poziția față de homeschooling?
D.D.: Nu am o poziție. Sunt pentru politici publice bazate pe dovezi. Vreau să fac o comisie la începutul anului și să am o poziție informată.
Cum combatem drogurile din campusurile universitare?
D.D.: Este o problemă majoră. Cred că pot să fac mai mult decât să vorbim. Cred că până acum nu s-a ocupat cine trebuia de acest lucru. Trebuie să avem specialiști. Consilierii școlari nu pot să se ocupe singuri. Să avem o strategie mai amplă pentru un stil de viață sănătos.
Cum veți gestiona și ce termene vă asumați privind masa caldă în școli?
D.D.: Angajamentul este pentru masă caldă și sănătoasă: un milion de elevi în 2025 să beneficieze.
Să ne promiteți că vă veți zbate ca cei 6% din PIB să ajungă la educație.
D.D.: Dacă nu va fi așa, va trebui să ne explice și mie, și societății, ministrul de Finanțe și guvernul de ce nu vin banii. Dar trebuie să facem și eficientizare.
Daniel David a primit aviz favorabil: 36 de voturi pentru, 11 împotrivă, 6 abțineri.
Într-o postare ulterioară, jurnalista Carla Tănasie l-a citat pe Daniel David: „Trebuie să gândim o platformă națională care să vizeze identificarea zonelor majore de pseudostiință din societate și să promoveze știința”.
Omul ăsta e deștept și nici nu bate câmpii cu minciunile.
Nu i dau 5 luni sa reziste…….
Primul om potrivit, la locul potrivit!
Învățământul este prioritatea 0!!!
Prea mulți politicieni cu universități apărute peste noapte!
Io sper ca domnu’ David să poarte lănțălău’ de aur pe care-l are de la Babeș – Bolyai.
Cred că Daniel David este o alegere bună pentru funcția de ministru al educației și cercetării. Va face treabă bună dacă va fi lăsat.
Pwnsionar, fost cadru didactic.
Sufletul meu a rămas acolo la copii.
Aș dori benevol să pun la dispoziția învățămîntului, expertiza mea.
Am șibexperiența nepoților mei care învață în Barcelina.
Între inspectirate și societatea civilă trebuie creată o punte de legătură.
Daca profesorii sunt apatici n au talent o
pedagogic si de multe ori nepregătiți suficient ,dacă au ocupat de cele mai multe ori catedra prin pile atunci pot distruge generatii intregi de tineri care nefiind motivati vor abandona școală sau dacă nu ,vor merge cu silă
Prezenta domnului Daniel David in acest guvern este unul din putinele lucruri bune si utile intamplate in urma alegerilor . Alaturi de dl Bolojan ar putea impune ceva reforme, intr-un an dificil si o educare corecta a populatiei in urmatoarea perioada
Cred că dânsul va face multe lucruri bune pentru educație! Desigur nu va putea singur!
Felicitări și mult succes domnului rector.
Cred ca dl ministru D David este bine intenționat și un bun profesionist care poate schimba în bine învățământul( dacă va fi susținut). ȘI un lucru f important: este adeptul meritocrației.
Un ministru competent nu porneşte la drum dacă nu îi sunt garantate de viitorul prim-ministru şi ceilalți colegi argumentele unei schimbări în bine din acel domeniu în care este numit.
Restu-i filozofie maioristică!
Alt neavenit avid după ciolan.Salarizare după performante, o gluma buna.Nimic nou sub soare în sist de educatie din Romania,aceeași bataie de joc.
Sper sa fie suficient de openmind si sa vada: accepte si alternativele la invatamantul de stat.
Sa ne aliniem si noi lumii inspre care ne tot uitam cu jind.