Studenți obligați să învețe online. UniBuc, fără căldură din cauza tâmplăriei vechi

sursa foto: unibuc.ro

Studenți de la Universitatea din București obligați să învețe online încă din noiembrie 2024, pentru că Palatul Universității, din centrul Capitalei, nu are căldură.

Într-un răspuns pentru Buletin de București, Universitatea din București afirmă că tâmplăria veche clădirii, care urmează să fie înlocuită, este principala cauză a lipsei căldurii. Palatul Universității este în proces de consolidare și restaurare încă din 2022, lucrări care se estimează că vor dura mai bine de cinci ani.

Problema afectează mii de studenți care participă la cursuri în centrul Capitalei, determinând mutarea unor activități în format online. Clădirea Palatului Universități găzduiește săli de curs, seminare și laboratoare pentru mai multe facultăți: Administrație și Afaceri, Jurnalism și Științele Comunicării, Matematică și Informatică, Geologie și Geofizică, Chimie, Geografie, Istorie și Litere.

Decana Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Romina Surugiu, alături de alți profesori și studenți, au confirmat că problemele legate de frig și zgomot au fost resimțite încă din luna octombrie.

„Universitatea din București a întreprins toate măsurile pentru a asigura furnizarea, în condiții optime, a agentului termic în toate spațiile în care se desfășoară cursuri / seminare / laboratoare, însă, din cauza tâmplăriei vechi, care urmează să fie înlocuită, există pierderi de căldură care pot crea disconfort, atât studenților, cât și cadrelor didactice”, a transmis instituția, pentru Buletin de București.

Universitatea din București a predat clădirea Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru desfășurarea lucrărilor și nu poate interveni până la finalizarea acestora.

Măsurile luate de universitate pentru a asigura buna desfășurare a cursurilor constau în „realizarea etapizată a lucrărilor de consolidare și restaurare, în așa fel încât să nu fie necesară evacuarea întregii clădiri pe întreaga perioadă de realizare a lucrărilor, posibilitatea de a desfășura unele cursuri / seminare / laboratoare în regim online, în funcție de specificitățile fiecărui program de studiu și de condițiile din sălile de curs / seminar, precum și relocarea unor cursuri / seminare / laboratoare către alte spații proprii / închiriate”.

Zgomotul generat de aceste lucrări și disfuncționalitățile sistemului de încălzire au dus la desfășurarea unor cursuri în format online, a relatat Buletin de București încă din luna noiembrie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.