Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, condamnat definitiv la 5 ani de detenție

Photo 45473636 / Gavel © Phartisan | Dreamstime.com

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de limbă japoneză la Colegiul „Ion Creangă” din București, în aprilie 2023, a fost condamnat la 5 ani de detenție într-un centru pentru minori. Decizia emisă marți de Curtea de Apel București este definitivă.

Instanța a redus pedeapsa de la 7 la 5 ani într-un centru de detenție pentru minori, precum și cuantumul daunelor morale pe care familia tânărului trebuie să le plătească victimei, transmite Europa FM.

Atacul a avut loc în timpul unei ore de curs, după ce profesoara a anunțat un test neașteptat. Când aceasta a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuțit din rucsac și a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a reușit să pareze parțial lovitura, fiind rănită superficial. Ea a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, iar atacatorul a fost reținut imediat și arestat preventiv.

Potrivit anchetatorilor, elevul a premeditat atacul, elaborând un plan detaliat și discutând despre intențiile sale cu colegii de clasă. Acest aspect a fost un element-cheie în determinarea pedepsei, indicând un grad ridicat de intenție și periculozitate.

Decizia Curții de Apel reduce pedeapsa inițială stabilită de Tribunalul București, care prevedea 7 ani de detenție. Totodată, instanța a diminuat daunele morale pe care familia elevului trebuie să le plătească profesoarei de la 50.000 de euro la 20.000 de euro. Această reducere a fost motivată de circumstanțele cazului, precum vârsta minorului și posibilitățile materiale ale familiei.

TVR: Elevul care și-a înjunghiat profesoara ar fi suferit o depresie și voia ajutorul unui psiholog

Elevul care și-a înjunghiat profesoara de limbă japoneză la Colegiul „Ion Creangă” din București, în aprilie 2023, a fost condamnat la 5 ani de detenție într-un centru pentru minori. Decizia emisă marți de Curtea de Apel București este definitivă. Instanța a redus pedeapsa de la 7 la 5 ani într-un centru de detenție pentru minori, precum și cuantumul daunelor morale pe care familia tânărului trebuie să le plătească victimei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.