David: Feedbackul elevilor poate fi important. Nu înseamnă că determină calitatea profesorului

Daniel David, ministrul Educației, a transmis că feedbackul elevilor poate fi important în ecuația evaluării profesorilor, chiar dacă nu este, în final, factorul care determină calitatea cadrelor didactice.

Într-un interviu acordat RFI România, David a explicat cum a implementat sistemul de feedback la Universitatea Babeș-Bolyai, în perioada în care a fost rector.

Jurnalist RFI: Contează pemntru dumneavoastră ca un profesor să fie evaluat și de elevi, nu doar de director sau de inspectorat?

Daniel David: Contează, așa cum contează, când vorbim de elevi, să ducem discuția și la nivelul studenților, unde lucrul ăsta deja se întâmplă de mai mult timp și este mai sistematic implementată în universități, iar feedback-ul studenților este foarte important. Cred că și feedbackul elevilor poate să fie important. Asta nu înseamnă că este cel care determină în final, ca să spun așa, calitatea profesorului, dar, în ecuația evaluării, contează. 

Jurnalist RFI: La UBB, de exemplu, ce a schimbat genul acesta de evaluare?

Daniel David: Faptul că le-am cerut colegilor mei ca această evaluare să nu fie de formă și, când erau evaluări cu scoruri mai mici pentru unii profesori, directorul de departament trebuia să aibă o discuție cu profesorul respectiv, pentru a înțelege de ce, ce se întâmplă și o monitorizare pentru a vedea cum se schimbă lucrurile în anul care urmează. Și s-au văzut schimbări.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.