
Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat, în seara aceasta, o reformă în Titularizare, despre care a spus că va fi gândită astfel încât să deschidă sistemul ”spre oamenii motivați și valoroși”.
„O temă constantă care apare este legată de problema titularizării. Am înțeles că este o problemă. O să vin cu o propunere, cu o soluție care să păstreze pubctele bune care există acum și care să aducă lucruri noi pentru a face loc în sistem oamenilor care sunt valoroși, oamenilor care au arătat că merită să fie titulari.
Doar că nu o să fie o schimbare pe care o pot face de pe o săptămână pe alta. Foarte probabil, acea propunere va veni spre sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, ca o regândire a acestui proces, repet, păstrând ce este bun, dar venind cu mecanisme pentru a deschide sistemul spre oamenii motivați și buni”, a declarat David, într-o intervenție în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării.
Anterior, ministrul a declarat că, în opinia sa, sistemul de titularizare are nevoie de schimbări.
„Am descoperit că într-adevăr acest examen de titularizare este destul de specific pentru noi, nu-l găsești ca practică sau cel puțin ca o practică răspândită la nivel european. Și asta din start mie îmi pune un semn de întrebare și că trebuie să regândim lucrurile. Cum trebuie să le regândim iarăși în acel moment știu doar e o problemă. Nici măcar nu corespunde, cum am spus, cu ce se întâmplă la nivel european și vom căuta o soluție astfel încât să avem un model care să ne integreze în ce se întâmplă și la alții la care noi ne raportăm”, a declarat Daniel David, într-un interviu acordat recent Edupedu.
După 16 ani în care am făcut sport de performanță și am adus rezultate remarcabile pentru această țară, am tot dat examenul de titularizare unde de fiecare dată am luat peste nota 7 și tot nu m-am titularizat din lipsa posturilor viabile pe 4 ani… nu este corect să dăm an de an și degeaba… mai ales pentru foști sportivi de performanță care vor să devină profesori de Educație Fizică si Sport. Din punctul meu de vedere cred ca suntem foarte calificați și știm foarte bine cum se predă această materie. Ar trebuie să faceți ca și în celelalte țări, campionii țării ,olimpicii, cei care aduc mândrie pentru această țară să li se ofere șansa de a preda în învățământ înaintea celorlalți sau să li se ofere un post ,avand în vedere ca, după ce te retragi din lumea sportului o iei practic de la zero și trebuie să-ți faci o carieră care este foarte grea având în vedere ca ți-ai sacrificat atâția ani pentru țara, pentru a aduce rezultate!
Trebuie gândită programa pentru examen.Are capitole pe care le înveți dar nu le poți aplica la clasa că nu ești calificat pe acel domeniu.Ma refer la Psihopedagogie Specială.
Plata cu ora anuleaza iarasi multe posturi titularizabile.. daca ar exista o regula stricta ca fiecare cadru didactic sa aiba 18 ore, ar fi corect fata de toata lumea. Noi, suplinitorii, am fi tare fericiti daca ar exista echitate in privinta nr de ore, iar astfel ar aparea multe catedre, exact ca ,,ciupercile dupa ploaie”.
„O să vin cu o propunere (…) pentru a face loc în sistem oamenilor care sunt valoroși, oamenilor care au arătat că merită să fie titulari.”
Domnule ministru, din ceea ce spuneți înțeleg că există, în afara sistemului, niște oameni care au arătat că sunt valoroși, că merită să fie titulari, dar care nu sunt titulari din cauză că i-a încurcat examenul de titularizare. Am înțeles corect?
Ei, oricum, cred că toată lumea vrea să vadă acești oameni „care sunt valoroși” la lucru.