
Profesoara Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național Ion Luca Caragiale din București, afirmă că în învățământ există profesori titulari pe viață, cărora legislația le permite să rămână în sistem deși nu oferă un act educațional de calitate.
În cadrul emisiunii Info Edu, difuzată de televiziunea publică, directoarea Andreia Bodea a susținut ideea exprimată de profesorul Viforel Dorobanțu, care a transmis că titularizarea pe viață este toxică pentru Educația din România.
Domnul profesor punctează cu eleganță o problemă dureroasă a sistemului preuniversitar. Sunt titulari, odată pentru totdeauna, s-au așezat călduț, sunt profesori slabi, și îmi asum ceea ce spun, pe care nu-i poți solicita la nimic, pe care nu-i poți numi diriginți pentru că nu sunt buni diriginți. Între timp, își mai dau și un doctorat, în dispreț față de cei care își dau cu adevărat un doctorat, și pe care eu îi admir foarte mult. Care refuză orice solicitare a școlii, dar ei sunt titulari pe viață.
Să existe ceva, care, la un moment dat, să te poată scoate din sistem și să facă loc unor oameni extrem de capabili, care încă bat la ușă. Pentru că asta este o problemă și eu, ca director, o înțeleg perfect. Și, într-adevăr, nu ai ce să le faci. Din fericire, sper că sunt foarte puțini, dar sunt. Și rămân pe dinafară oameni foarte buni.
daca sunt slabi si nu vor sa faca nimic,ce calificativ le ati dat pentru anul trecut? cine va impiedica sa i dati calificativul nesatisfacator cu toate consecintele legale care decurg de aici? e mai usor sa minti dand vina pe sistemul de incadrare,in loc sa ti asumi masuri dure prevazute in lege .asta inseamna ca esti un director slab
Coect! Să se facă ceva în plan legislativ, pentru că nu este corect, ca unii profesori titulari, care primesc F.B. la evaluareafinală ,să se diferențieze foarte clar, de cei care odată titularizați, nu îi mai interesează, să se implice în activitățile extrașcoalare sai extracurriculare. Prevederi legislative ar trebui, să fie stabilite și pentru evaluarea personalului administrativ.
Extrascolare? Hai nu mai spune… Dar profesorii de mate, romana care au non stop de pregatit elevi ptr bac, de facut ore suplimentare gratis, sunt mereu luati la intrebari ptr notele unor elevi etc? Ei prin ce se diferentiaza? Nu va e rusine? Lasa-ne cu extrascolarele voastre unde faceti 3 hartoage si luati gradatie… Scoala ar trebui sa fie despre ce se face la ora, in clasa, nu la activitati de 2 lei…
Doamne fereste! Ce treaba are competenta unui profesor in materia predata cu sarcina de diriginte, care chiar nu este ceva obligatoriu ptr un profesor? Daca nu e bun diriginte sau nu vrea , inseamna neaparat ca nu e bun ca profesor de matematica, de exemplu?? Ce aberatie…nu are nicio legatura una cu alta. Si unde vede ea atatia care bat la usa invatamantului? Ca dimpotriva, ne indreptam spre deficit de profesori. Poate chiar dansa, prin aceste afirmatii negandite, este o directoare nu tocmai stralucita. Si stie si ea foarte bine ca sunt destui profesori foarte buni care nu mai vor sa fie diriginti ptr ca s-au saturat de nesimtirea si agresivitatea parintilor de astazi, care te suna la orice ora din zi sau din noapte sa te critice, sa improaste cu noroi etc.
Mai bine tacea…