
Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării, afirmă că școlile care învață în două schimburi sunt, uneori, nevoite să apeleze la acest sistem pentru că în incinta lor se desfășoară lucrări de reabilitare, care sunt necesare.
În cadrul emisiunii Info Edu, difuzată de televiziunea publică, secretarul de stat a afirmat că, începând din acest an școlar, unitățile de învățământ nu mai pot să aibă programul structurat în trei schimburi.
”Uneori trebuie să faci alegeri. De exemplu, cum sunt situații în București. Eu nu sunt adeptul învățării în două svhimburi, cu atât mai mult, nu sunt un avocat al lor. Nu mai vorbim de trei schimburi. Dar, uneori, se învață în două schimburi pentru că au intrat clădiri în reabilitare. Nu mai facem reabilitare? Trebuie s-o facem, Dar, din păcate, infrastructura școlară nu este în armonie cu schimbările urbane și rurale”, a afirmat oficialul din Ministerul Educației și Cercetării.
La intervenția moderatoarei, conform căreia în București există în jur de 20 de școli în care se învață în trei schimburi, Bogdan Cristescu a răspuns: ”Eu îmi aduc aminte de situația discutată la începutul anului școlar, unde nu era situația așa. Au fost niște precizări punctuale care au fost discutate, dar nu aș vrea să vă contrazic fără să am datele. Tocmai mi-ațj ridicat o minge la fileu, la început, vorbind despre date. Mie îmi place să vorbesc în acel context, poate este profilul meu de matematician.”
școlile în două schimburi școlile în două schimburi