TikTok s-ar putea schimba în România. Va fi introdus conținut educațional, anunță Daniel David

Ministrul Educației, Daniel David, a anunțat că a purtat discuții cu reprezentanții platformei de socializare TikTok din România, dar și cu oficiali ai companiei la nivel european, pentru a introduce conținut educațional destinat tinerilor utilizatori ai rețelei sociale.

Scopul inițiativei este de a aduce știința și cultura mai aproape de elevi și studenți, prin intermediul unei platforme populare printre aceștia.

„Când pleacă de la școală, mintea copiilor este pe rețele de socializare și atunci este foarte important să ducem, prin educație, știința și cultura și acolo. Altfel, școlile, de multe ori, s-ar putea să devină niște rezervații academice”, a declarat Daniel David.

Anunțul a fost făcut joi seară, pe Facebook, unde ministrul a explicat că ideea fundamentală a acestei colaborări este de a crea un mediu sigur pentru copii și adolescenți, oferindu-le acces la conținut educațional de calitate.

Ministrul Educației a subliniat importanța adaptării sistemului educațional la realitățile actuale, unde tinerii petrec tot mai mult timp pe platformele online. „Trebuie să mergem unde sunt copiii”, a afirmat acesta, explicând că integrarea științei și culturii pe TikTok poate oferi o alternativă educațională utilă.

De asemenea, Daniel David a menționat că a informat Comisia Europeană despre intenția Ministerului Educației și Cercetării de a se implica în două proiecte majore la nivel european. Unul dintre acestea vizează introducerea noțiunilor de știință și cultură pe toate rețelele de socializare accesibile în Uniunea Europeană. „Și aici Comisia s-ar putea implica și să avem câteva reglementări, în sens bun, nu birocratice, câteva reglementări mai eficiente”, a explicat ministrul.

Cel de-al doilea proiect propus de Minister vizează o mai bună prezentare a diverselor ocupații existente pe piața europeană și în România, astfel încât oamenii să poată lua decizii informate cu privire la cariera lor.

„Acum este foarte multă confuzie între matematician și numerolog, între psiholog și parapsiholog, între astronom și astrolog, între medic și vindecător sau vraci. Toate au un rol pe piață, dar unele sunt bazate pe știință și tehnologie, în timp ce altele se bazează pe practici istorice și tradiționale. Nimeni nu vrea să interzică nimic, dar trebuie să le diferențiem și să încurajăm alegerile informate”, a afirmat Daniel David.

MEC anunță parteneriate cu CNA și cu TikTok pentru a combate pseudoștiința și manipularea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.