David: Predăm prea mult. Ai sentimentul că vrei să-i scoți pe copii academicieni

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, afirmă că, în acest moment, „predăm prea mult” la nivel de liceu, iar volumul cunoștințelor transmise către elevi este prea mare și nerelevant.

„După planurile-cadru, va trebui să ajungem în faza de conținut. Degeaba avem materiile și numărul de ore, foarte important e ce puî în materiile resptive, care este conținutul. Și aici părerea mea, dar o să o discut atunci când ajungem în etapa a doua, dar părerea mea e formată oarecum, însă mai citesc, mă mai uit și la alte date, este că predăm prea mult și predăm multe lucruri nerelevante pentru acest nivel. Unele lucruri în Statele Unite pe care noi le studiem la nivel de liceu se fac la nivel de undergraduate. De multe ori ai sentimentul că vrei să-i scoți pe copii academicieni”, a afirmat David, în cadrul dezbaterii ”Rethink Romania”, care a fost transmisă de TVR Info.

„De asemenea, nu avem suficient timp, în orele alocate unei discipline, pentru lucruri fundamentale. De obicei încercăm să mergem în logica ora și lecția, ora și lecția. Cred că până la 20-25%, poate 20, încă nu știu, rămâne să discutăm, din timp ar trebui să fie alocat altor activități, ar trebui să fie alocat unor activități de consolidare, remediale, aplicabilitatea cunoștințelor pe care le-ai învățat până atunci în viața de zi cu zi, că de aceea stăm prost la PISA, de exemplu, că nu prea facem lucrul ăsta, pregătirea, de ce nu, pentru examenele pe care le ai în față, deci timpul trebuie să fie folosit și într-o altă logică decât lecția și ora”, a adăugat ministrul Educației.

2 comments

  1. ema sinov spune:

    Da. intre curriculum si elev se sacrifica elevul.

  2. Gabriela spune:

    Domnule ministru, totuși când o să apară manualul unic la nivel național? De ce fiecare școală are dreptul să-și aleagă manualele? De ce fiecare director are preferință pentru o anumită editură? Este adevărat că eu fac parte dintr-o altă generație, dar atunci era mult mai bine. Am făcut școala în mediul rural dar pot să spun că puteam să concurăm oricând cu cei din urban fiindcă eram toți pregătiți după aceleași manuale. Îmi place gândirea dvs. și eu cred că puteți face o schimbare în educație. Succes !

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.