Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Biroul Electoral Central a decis, astăzi, să respingă candidatura lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, care intenționa să intre în lupta pentru președinție fără a strânge semnăturile prevăzute de lege.
Până la această oră, deciziile BEC au fost transmise într-un comunicat care consemnează doar respingerea, respectiv admiterea candidaturilor, fără informații suplimentare.
”Candidatura mea este un manifest pentru corectitudine și echitate în procesul democratic. Regulile electorale actuale nu sunt doar restrictive, ci și neclare, descurajând participarea și slăbind încrederea în democrație.
Am ales un traseu atipic, dar care are ancore ferme în spiritul Constituției României. Am certitudinea că abordarea aleasă de mine va declanșa o dezbatere onestă privind rigurozitatea normelor noastre electorale. Poate că unii le vor considera detalii sau chestiuni pur tehnice. Opinia mea, însă, este aceea că tocmai neglijarea acestor tehnicalități – ca, de exemplu:
(i) soliditatea constituțională a normei legale privind exigența numărului minim de 200.000 de semnături ale susținătorilor unei candidaturi;
(ii) problema finanțării pre-electorale și electorale;
(iii) accesul la resurse media / de comunicare socială;
(iv) (in)existența și aplicarea fermă a normelor de corecție, atunci când regulile sunt încălcate – a permis alterarea procesului electoral din octombrie-decembrie 2024”, a transmis rectorul SNSPA.