
Dorica Boltașu, profesoară de limba română la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din București, afirmă că, uneori, elevii care fac meditații au impresia că nu mai e cazul să fie atenți și la cursurile de la școală.
”Fac meditații pentru că uneori le e teamă de eșec sau li se pare că școala nu face suficient pentru ei. deci sunt și cauzele acestea și uneori școala nu face, poate, suficient, astfel încât să fie ei siguri. Dar mai este o problemă. Vă spun tot din percepția aceasta a profesorului de la catedră. Uneori, copiii se duc la meditații și au impresia că, dacă s-au dus la meditații, nu mai trebuie să atenți în clasă. Aici este o altă problemă. Probabil e și chestia asta că, dacă te duci și dai bani acolo și stai două ore pe săptămână sau de câte ori faci, cu alt profesor din altă școală, că tot noi suntem cumva, în afară de centrele acestea de meditații, unde e lume mai tânără, uneori, cu o altă abordare, mai puțin uzați, ca să spunem așa, sunt aceiași profesori. Adică faci aceeași lecție, până la urmă”, a afirmat cadrul didactic, în emisiunea Info Edu, difuzată de TVR Info.
”Au impresia că nu mai trebuie să fie atenți la școală. că nu mai trebuie să vină, uneori, constant la școală, ceea ce e o greșeală. Sunt foarte multe aspecte legate de meditații. Depinde pentru ce fac. Se fac pentru foarte multe lucruri. Se fac pentru examenele Cambridge, se fac pentru admiterea la Arhitectură, se fac pentru admiterea la Drept, se fac și pentru admiterea la Magistratură. Dacă vă uitați, există firme și profesori care fac cu absolvenții de Drept, deci fac meditațiui și după ce au terminat facultatea. E pur și simplu un training pentru un examen. Asta poți să înțelegi, numai că ei, la vârstele fragede, nu pot totdeauna să își calibreze atitudinea și să înțeleagă exact ce e bine și ce nu e întotdeauna bine pentru ei”, a adăugat profesoara Dorica Boltașu.