
Miniseria Netflix Adolescence, care explorează impactul rețelelor sociale asupra adolescenților, va fi pusă la dispoziția școlilor din Marea Britanie pentru vizionare gratuită.
Decizia a fost sprijinită de prim-ministrul britanic Keir Starmer, care s-a întâlnit luni cu creatorii serialului și reprezentanți ai unor organizații caritabile pentru a discuta despre importanța educării tinerilor în privința pericolelor din mediul online, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.
Serialul de patru episoade analizează influența pe care o pot avea asupra tinerilor influencerii controversați, precum Andrew Tate, și felul în care expunerea la conținut online radicalizat poate modela opiniile și comportamentul acestora. Povestea urmărește un băiat acuzat de uciderea unei colege de clasă, subliniind pericolele dependenței de smartphone-uri și ale ideologiilor extremiste.
Keir Starmer a declarat că susține inițiativa Netflix, menționând că serialul are un impact puternic asupra tinerilor.
„În calitate de tată, urmărind acest serial împreună cu fiul și fiica mea adolescenți, pot să vă spun că a avut un impact puternic”, a spus premierul britanic. El a subliniat importanța dialogului dintre părinți, profesori și elevi cu privire la conținutul digital și efectele acestuia asupra comunicării și relațiilor interpersonale.
Filmat într-un singur cadru continuu, Adolescence a intrat în istoria televiziunii britanice, devenind prima producție de streaming care a dominat audiențele TV. În săptămâna 10-16 martie, primul episod a fost urmărit de 6,5 milioane de telespectatori, iar al doilea de 5,9 milioane, potrivit datelor Barb.
Co-scenaristul Jack Thorne a evidențiat necesitatea unei dezbateri despre masculinitatea toxică și cultura incel, fenomene în creștere în rândul tinerilor. El a pledat pentru limitarea accesului la smartphone-uri până la vârsta de 14 ani și a declarat că difuzarea serialului în școli va contribui la deschiderea unor conversații esențiale între elevi și profesori.
„Am realizat acest serial pentru a provoca o conversație Oportunitatea de a ajunge cu el în școli ne depășește așteptările. Sperăm că îi va determina pe profesori să discute cu elevii, dar ceea ce nădăjduim cu adevărat este că îi va determina pe elevi să discute între ei”, a declarat Thorne.
Efectul ”Adolescence”. Școlile din UK vor avea cursuri anti-misoginie