UNICEF: Vrem ca hashtagul #VaccinurileFuncționează să devină viral!

Organizația UNICEF România a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunță o campanie desfășurată în colaborare cu Fundația Bill & Melinda Gates.

Educație Privată susține acest demers. Vă îndemnăm să intrați pe pagina de Facebook UNICEF România și să dați SHARE mesajului, respectând recomandările inițiatorilor.

https://www.facebook.com/UNICEFRomania/photos/a.392585344787/10157063199304788/?type=3&theater

UNICEF a confirmat campania și pe pagina sa internațională de Facebook.

https://www.facebook.com/unicef/photos/a.10150563250124002/10157088434684002/?type=3&theater

Fundația Bill și Melinda Gates este o organizație privată finanțată de omul de afaceri Bill Gates și soția acestuia, Melinda Gates.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a fost creat de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1946. În 1953, numele său a fost prescurtat în Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite, dar este mai cunoscut sub acronomimul său popular UNICEF. Cu sediul în New York, UNICEF oferă asistență umanitară și pentru dezvoltarea copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare. Agenție fondată prin voluntariat, UNICEF supraviețuiește prin fonduri guvernamentale și donații private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace; Se concentrează în principal pe cinci priorități de bază: Educația fetelor, Plus de imunizare, Protecția copilului, HIV/SIDA și Copilărie pentru copii. Alte priorități includ supraviețuirea copiilor, copilul și familia și sporturi pentru dezvoltare.

Îmbunătățirea naturii acestor priorități se face printr-o gamă de 14 metode, începând cu intervenții directe și legale, educație și până la colectare de date prin cercetări și recensăminte.

UNICEF recurge la metode sigure ce cuprind următoarele pincipii:

  1. Îngrijire medicală preventivă și curativă ce include imunizare, alimentație corespunzătoare și apă potabilă, asigurarea unei igiene minime pentru fiecare copil, pentru cei care îi îngrijesc, precum și pentru comunitățile din care fac parte.
  2. Copii trebuie să aibă certificat de naștere, să fie protejați contra abuzurilor și a neglijenței, să li se ofere dragoste și ajutor psiho-social precum și ajutor pentru educație de mici.
  3. Fetele și femeile, în special, trebuie să aibă o bună alimentație și îngrijire medicală, educație, ajutor familial, iar drepturile lor trebuie să fie respectate. Ele trebuie să fie informate despre riscurile de accidentare și îmbolnăvire pentru ele însele precum și pentru copii lor, în ceea ce privește sarcina și alăptarea la sân. Sănătatea și supraviețuirea mamei este strâns legată de sănătatea și supraviețuirea copiilor lor.