Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Cum era prezentat Paștele într-un Abecedar din anul 1942
28 Aprilie 2019, 10:02
Înainte ca regimul comunist să elimine din manualele școlare trimiterile la sărbătorile religioase, sărbătoarea Paștelui avea o lecție specială dedicată într-un Abecedar destinat celor mai mici dintre elevi.
În anul 1942, an complicat din istoria României aflată în plin război, școlarii puteau afla cum este întâmpinată sărbătoarea pascală în satele românești.
Textul din Abecedar nu făcea prea multe mențiuni despre detaliile bisericești ale momentului, ci vorbea, mai degrabă, despre bucuria pe care o aducea în întreaga comunitate.
Pagina respectivă din Abecedar a fost descoperită și făcută publică de mai mulți utilizatori de Facebook.
Educație Privată vă urează Paște Fericit!
CONTEXT ISTORIC
În anul 1942, România era în plin conflict armat mondial. Pe 6 iunie, Statele Unite ale Americii aveau să declare război țării noastre.
La scurt timp după 1945, educația religioasă a intrat sub controlul autorităților comuniste. De asemenea, ea a fost eliminată ca materie de studiu, ca referință bibliografică sau ca sursă de documentare în școlile din întreaga țară. Un departament de culte religioase, un organism guvernamental care se ocupa de chestiunile religioase, exista din perioada pre-comunistă, el continuând să existe, dar a fost transformat într-o agenție de stat care se ocupa de un control strict asupra afacerilor religioase din țară.