
Unul dintre cele mai moderne campusuri sportive universitare din România își deschide porțile pentru public, duminică, de Ziua internațională a sportului.
Complexul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu”, din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), invită întreaga comunitate să celebreze împreună Ziua internațională a sportului pentru dezvoltare și pace, marcată la nivel global de ONU.
UBB Cluj îndeamnă clujenii să se bucure de mișcare, sport și relaxare într-un spațiu care îmbină performanța cu accesibilitatea. „Azi e despre sport, despre mișcare și despre dezvoltare armonioasă”, transmite instituția academică.
Complexul „Iuliu Hațieganu” nu este doar un spațiu dedicat educației fizice și performanței sportive, ci și o zonă de agrement recunoscută de clujeni pentru frumusețea și utilitatea sa. Fie că vrei să faci sport, să te plimbi, să citești sau pur și simplu să te relaxezi, UBB îți pune azi la dispoziție un spațiu în care sănătatea și armonia merg mână în mână.
Campusul sportiv, care găzduiește Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS), este unul dintre cele mai bine echipate din țară și oferă o gamă variată de facilități, disponibile publicului larg:
– 10 terenuri de tenis pe zgură
– 5 terenuri de fotbal și minifotbal (cu gazon natural și sintetic)
– 2 terenuri cu nisip pentru volei pe plajă
– 1 teren de rugby
– 2 bazine de înot interioare
– pistă de atletism
– terenuri de baschet, handbal și volei
– săli de sport interioare
– spații verzi pentru relaxare
– minibiblioteci amplasate în parc.
ubbcluj.ro
Cunoscut și ca Parcul „Babeș”, Complexul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu” este unul dintre cele mai moderne campusuri sportive universitare din România, fiind totodată și baza de pregătire și cercetare a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB. Este situat de-a lungul Someşului, în zona de vest a orașului și se întinde pe o suprafaţă totală de 25 ha, din care cca. 2/3 reprezintă spaţii verzi cu alei, gazon, rondouri cu flori, suprafeţe cu arbori şi arbuşti.
Acesta a fost înfiinţat în 1931 «prin strădania şi contribuţia financiară personală a ilustrului medic Iuliu Haţieganu, rector al universităţii clujene, în memoria fiului său, Iuliu Marius Haţieganu (Tuțu), care a murit la o vârstă fragedă. Sub îndrumarea lui Iuliu Haţieganu, proiectul iniţial al complexului a fost realizat de arhitectul Elemér Moll şi de inginerul orașului Gyula Kovács, ajutaţi de sugestiile profesorului de sport Albin Moraru şi de medicul Onoriu Creţianu. Proiectul a fost premiat la „Expoziţia de arhitectură sportivă” de la Jocurile Olimpice din Berlin (1936)», potrivit UBB Cluj.
UBB Cluj organizează un atelier de gândire critică pentru elevi și studenți