
Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat, astăzi, că programul ”Săptămâna altfel” din noul an școlar va avea două teme obligatorii- violența și consumul de droguri, iar activitățile vor fi semi-structurate.
‘Am vorbit cu domnul secretar de stat ca ‘Săptămâna altfel’ din noul an școlar să aibă două teme obligatorii, pe care le vom structura. (…) În perioada aceasta, în ‘Săptămâna altfel’ cele două teme vor fi clar definite: violența și consumul de substanțe și activitățile vor fi semi-structurate, adică vom spune cam ce ne dorim acolo. Și ne dorim două lucruri: profesorii, elevii și părinții să fie pregătiți de specialiști pentru a putea identifica astfel de fenomene (…) și să cunoască și să exerseze fie și într-o variantă de simulare, în prima fază în timpul școlii, dar după aceea să poată să aplice în viața de zi cu zi, procedurile de management pe care le avem pentru aceste cazuri’, a explicat ministrul Educației, într-o conferință de presă, citat de AGERPRES.
‘Avem pe circuit ordinul de ministru cu ‘butonul roșu’ pentru a permite să se semnaleze cazurile de violență și cazurile de consum de droguri, de substanțe interzise în școli. După ce trece etapele interne, o să îl vedeți. Ideea generală este aceasta pe care am anunțat-o deja: putem anunța acest lucru și printr-o variantă anonimă, ceea ce cred că va ajuta prevenirea și controlul acestui fenomen în școli’, a adăugat Daniel David.
DOMNULE MINISTRU STIMATĂ ECHIPĂ
Sunt profesor în cadrul unui liceu din Craiova, având o experiență de cinci ani în învățământ, și doresc să îmi exprim aprecierea față de inițiativa dumneavoastră, pe care o consider valoroasă și necesară. Aceasta abordează în mod responsabil probleme stringente din mediul școlar, precum consumul de droguri, alcool și alte substanțe interzise în rândul minorilor.
Consider, totuși, că asemenea subiecte ar trebui tratate cu o frecvență mai ridicată în cadrul orelor de curs, prin discuții regulate cu elevii – ideal, zilnice – pentru a menține un contact constant cu aceștia și pentru a le oferi îndrumare adecvată într-un context social tot mai vulnerabil.
Dacă ne dorim cu adevărat să contribuim la protejarea societății, cred că nu este suficient ca educația socială și consilierea elevilor să se rezume doar la activitățile din cadrul „Săptămânii altfel”. Este esențial ca aceste teme să fie integrate constant în procesul educativ.
Vă mulțumesc pentru inițiativă și sprijin.
Cu stimă,
Prof. Dincă Cristian Sebastian
Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate Craiova
Interesante teme pentru prescolari si invatamant primar?! Poate vă ganditi si la ei!