
Postul de televiziune Digi 24 anunță că un adolescent de 18 ani, care tocmai a absolvit clasa a XII-a și se pregătea pentru BAC, a fost găsit spânzurat la marginea oraşului Petrila din județul Hunedoara în seara dinaintea primei probe scrise a examenului. Prietenii spun că nu a mai suportat umilințele la care fusese supus.
Când a fost găsit, George C. purta un tricou cu mesajul „The Walking Dead” (Mortul Umblător). Prietenii lui susțin că George nu l-a îmbrăcat întâmplător, ci pentru că era poreclit „Zombie”. Mai mult, era adesea ironizat și chiar batjocorit pentru că provenea dintr-o familie modestă, relatează gddhd.ro.
Potrivit sursei citate, o amică a tânărului, care cunoștea problemele acestuia, a indicat, pe Facebook, motivele pentru care acesta ar fi recurs la sinucidere: „Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura; ți-au zis ZOMBI. Așa că ai decis sa pui capăt, agățandu-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu”.
Fenomenul bullying-ului a atins cote alarmante, inclusiv în școlile din România. Potrivit unui studiu „Salvaţi Copiii”, în 2016, în şcolile româneşti, 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia de colegi. Bullying-ul nu este însă doar fizic, ci și emoțional. Agresivitatea verbală lasă urme la fel de adânci și poate avea efecte majore, pe termen lung.
Salvați Copiii argumentează prin câteva cifre îngrijorătoare:
”Când vorbim de bullying-ul din școlile românești, situația arată în felul următor pentru cei 1.300.000 de copii din gimnaziu și liceu:
📍 400.000 de elevi sunt excluși din grupul de colegi
📍 325.000 sunt umiliți în public
📍 390.000 sunt amenințați cu bătaia
📍 220.000 sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor
Bullying-ul marchează pe termen lung atât victimele, cât și agresorii ori martorii, afectându-le viața socială și emoțională.”