
Pe pagina de internet a ARACIP, grădinița nu apare ca fiind autorizată, nici măcar provizoriu.
Educație Privată a solicitat Grădiniței Flinder un punct de vedere, însă reprezentanții acesteia ne-au transmis că, deocamdată, nu doresc să comenteze acuzațiile. În măsura în care instituția de învățământ privat va reveni asupra acestei poziții, vom publica răspunsul său. De asemenea, Grădinița Flinder nu a răspuns la solicitarea de a preciza dacă deține sau nu o autorizație de funcționare.
Primele acuzații publice la adresa sa au fost aduse de Dan Țurcan, părintele care a făcut sesizările către autorități. Într-o postare pe Facebook, acesta a descris neregulile pe care spune că le-a constatat la grădiniță. Publicăm postarea, integral:
”Am avut băiatul la Grădinița Flinder timp de 8 luni.
Am trecut peste faptul că nu aveau tartan în curte, că nu aveau bucătărie proprie și că nu aveau camere și l-am înscris. Am fost păcăliți de atmosfera călduroasă din grădiniță (ăsta este unul din cele doua lucruri pozitive de acolo).
La înscriere, proprietarul grădiniței, domnișoara Mihaela Constantin (care este și directorul, psihologul și unul din educatorii grădiniței, în ciuda vârstei) ne-a asigurat ca se vor instala camere de supraveghere și ca, până atunci, o sa primim zilnic poze cu copiii pe grupul de Whatsapp. Camerele nu s-au instalat niciodată. Într-o discuție pe whatsapp ne-a spus că din cauza noastră, a părinților, nu pune camere pt ca „ne deranjează și aerul pe care-l respiram” (cuvintele ei). Având în vedere ca ne-a dispărut ceva din vestiarul grădiniței, ar fi fost utile camerele…
De câte ori aveam vreo întrebare pt domnișoara proprietar/director/psiholog/
Ei, abia de aici devin lucrurile interesante.
La vreo lună după ce am plecat de acolo aflu de la o mămică foarte îngrijorată, speriata și nervoasă în același timp, că la Grădinița Flinder copiii sunt înfometați zilnic, așternuturile de pat nu se curăță și educatoarele (niște doamne superbe, ăsta era al doilea lucru pozitiv de acolo) nu au materialele necesare. La firma de catering se face zilnic comanda pt 20 de porții de mâncare deși sunt înscriși aproximativ 40 de copii.
Punând lucrurile cap la cap, începem să ne amintim că în fiecare zi când veneam să-l luăm, copilul cerea pâine și mânca vreo 4 felii până acasă. Noi am crezut că e vreo fază de-a lui. Pijamalele aveau un miros dubios, dar am pus-o pe seama faptului ca grădinița se află într-o casa veche.
La înscriere domnișoara proprietar/director/psiholog/
Am făcut reclamații la Inspectoratul Școlar, dar au zis ca nu au ce sa facă pt ca nu are acreditare și nu ține de ei, la ISU pt că grădinita reprezinta un pericol pt copii (gratii la geam, garduri de metal mici pe afara, cred ca nu au nici stingătoare) dar nu am primit răspuns si la DSP.
DSP este singura instituție care a venit în control. La control, așternuturile murdare au fost ascunse după ușă, inspectorii „nu le-au văzut” și au trecut pe lângă ele. Însă au constatat că se făcuse comanda la catering de 20 de porții de mâncare și că nu există autorizație de funcționare pentru cabinetul medical. La controlul DSP, doamna educator Andreea Cristea ascundea copii prin grădiniță ca sa dea mai bine la numaratoarea inspectorilorÎnțeleg de la domnii inspectori că au amendat gradinita cu 10.000 lei.
Pe grupurile de Whatsapp de părinți domnișoara proprietar/director/psiholog/
Știu că unii părinți care au copiii acolo nu vor crede toate astea pentru că și mie mi-a fost foarte greu sa cred că e așa grav. Am făcut această postare pentru ca cei care aveți copiii acolo sa va gândiți, sa puneți lucrurile cap la cap, sa întrebați pe unde puteți dacă chiar așa stau lucrurile și apoi sa luați o decizie. Pe părinții care acum cauta grădiniță, ii sfătuiesc sa ocolească Grădinița Flinder.