
În județul Cluj nu sunt autorizate de 77 de obiective reprezând unități școlare sau structuri ale acestora (săli de sport, internate, cantine, ateliere, spălătorii etc). Șapte dintre aceste obiective sunt din mediul urban, iar restul de 70 de obiective sunt în mediul rural.
Peste 700 de elevi clujeni care învață la una dintre cele mai renumite școli din oraș fac sport în săli de clasă, iar sala de sport nu este renovată pentru că are statut de monument istoric. Sala de sport a Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” care funcționa într-o clădire clasificată în categoria monumentelor istorice a fost închisă încă din 2017 din cauza deficiențelor structurale. Pereții sunt scorojiți, iar structura acoperișului este deteriorată. Potrivit DSP Cluj, acoperișul este vechi, neetanș cu infiltrații, iar pereții și lemnăria sunt degradate.
La Liceul Tehnologic „Someș” din Dej clădirea școlii are instalații sanitare neetanșe, iluminat artificial neuniform și insuficient, iar clădirea este degradată. Cu toate acestea, DSP Cluj menționează că în momentul de față se fac lucrări de reparații. De asemenea, clădirea în care copiii ar trebui să învețe practic ce li se predă la școală, cea în care se țin atelierele, este degradată și nefuncțională.
Tot în Dej, Grădinița cu orar prelungit „Arlechino” nu are circuite funcționale corespunzătoare în spațiile de curățare, spălare și tocare a cărnii, legumelor, ouălor. De asemenea, nu există un spațiu de păstrare a materialelor de curățenie și dezinfecție.
Citiți continuarea articolului, aici.