
Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României. afirmă că tinerii de azi citesc similar din punct de vedere cantitativ cu generația anterioară, doar că lectura lor are alte coordonate.
”Personal, cred că tinerii de azi citesc cam același număr de semne/cuvinte pe care îl citeam și noi la vârsta lor – doar că citesc altceva (să ne gândim câte caractere citesc tinerii, azi, numai prin sms-urile sau e-mail-urile pe care le dau/primesc)”, afirmă Cioroianu, într-un interviu acordat publicației ”Tribuna învățământului”.
”N-are rost să ne lamentăm, desigur că e altceva decât lectura accesibilă în tinerețea noastră, doar că și noi am citit altceva decât bunicii noștri (sau decât străbunicii, care cunoșteau mai bine Biblia decât teoriile genezei Universului). Și chiar dacă unii spun (poate cu temei) că tinerii de azi cunosc mai puțin (în termeni de cultură generală) decât părinții lor, eu cred că ei sunt mai informați decât oricare altă generație din istoria României. În vremea regimului comunist, cunoașterea era mai consistentă decât informația, care era intenționat restricționată; astăzi, balanța s-a inversat: informația este mult mai răspândită decât cunoașterea. Vom vedea consecințele, dar eu rămân optimist”, adaugă directorul Bibliotecii Naționale a României.
Vom vedea consecințele, dar eu rămân optimist”, adaugă directorul Bibliotecii Naționale a României.
Cred ca este o greșeală, că este optimist d-ul Cioroianu!
Cunoașterea este primordiala vs informația!
Argumente:calitatea în tot ceea ce facem aici în România, de la produse la construcții, de la construcții la medicină !
La ce ajuta informația, dacă nu știi sa faci efectiv un lucru de calitate!
E mult de vorbit și de scris pe acest domeniu!
În rest are dreptate înainte primordial era cunoașterea! În occident e valabil și acum!
Și se vede!