Asociația Școlilor Particulare îi cere lui Traian Berbeceanu să redeschidă școlile în București

Berbeceanu

Asociația Școlilor Particulare anunță, într-un comunicat de presă, că inițiază un demers prin care solicită noului prefect al Bucureștiului,  Traian Berbeceanu, să convoace urgent o ședința a Comitetului Municipiului București pentru  Situații de Urgență în care să se reconsidere decizia de a suspenda cursurile școlare în unitățile de  învățământ de stat și particulare de pe raza Municipiului București.
Scopul acestui demers este redeschiderea cât mai rapidă a școlilor de pe raza Municipiului  București și stabilirea unor principii și metode clare și ferme care să asigure evitarea închiderii  ulterioare a unităților de învățământ, fără o analiză temeinică a situației specifice școlilor de pe  raza Municipiului București. 
Inițiatorii își detaliază în scrisoarea adresată prefectului argumentele susținute de date statistice  relevante și sondaje desfășurate în școli. Întreaga scrisoare este disponibilă mai jos.
Incidența cazurilor de îmbolnăvire a elevilor pe durata frecventării cursurilor față în față  este una foarte redusă, fapt care certifică respectarea și implementarea cu succes în unitățile de  învățământ a regulilor și normelor igienico-sanitare impuse de contextul epidemiologic. 
Actul educațional se bazează, înainte de orice demers academic, pe relații interumane, interpersonale, atât între elevi și profesori, cât și între copii. Din acest motiv calitatea actului  educațional scade direct proporțional cu vârsta elevilor în situația în care se trece în scenariul  cursurilor online.
Durata mare de timp petrecută de elevi în fața ecranului calculatorului / tabletei și lipsa  activităților fizice favorizează apariția stresului, oboselii, a tulburărilor alimentare, a obezității, a  atrofiilor musculare, conducând în final la scăderea imunității.
Chiar și profesorii cel mai bine pregătiți pentru învățământul online acuză oboseală  accentuată din cauza expunerii prelungitei la ecrane.
Părinții sunt obligați să găsească soluții alternative pentru supravegherea copiilor de vârstă  mică, ceea ce presupune costuri și foarte mult stres. Toate activitățile economice conexe  înregistrează un impact negativ, inclusiv angajatorii părinților, afirmă Asociația Școlilor Particulare.
Traian Berbeceanu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.