fbpx

BAC 2024. Un text de pe blogul Simonei Tache, subiect de examen la prima probă de Limba română

Un text publicat pe blogul Simonei Tache a fost inclus printre subiectele de examen la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută, azi, de absolvenții de liceu care dau Bacalaureatul.

Un facsimil cu textul respectiv a fost publicat chiar de autoare, pe pagina sa de Facebook.pe pagina sa de Facebook.

Potrivit însemnelor de pe facsimil, subiectul i-a revenit unui absolvent din județul Neamț.

Educație Privată a confirmat autenticitatea subiectului.

 

După ce mulți ani a activat ca jurnalistă, Simona Tache a devenit una dintre cele mai cunoscute bloggerițe, prin textele publicate pe site-ul său, SimonaTache.ro

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 – 27 iunie.

Probele se vor desfășura după următorul calendar:
17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]
19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]
19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]
25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

Precizări transmise de Ministerul Educației:

Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ). În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte școli.

Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene (așadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.