
„Dacă avem senzaţia că profesorul trebuie controlat, forţat, pus la îndoială să-şi facă treaba cât poate el de bine şi cu plăcere, cred că este cam greu”, afirmă Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației.
„Ideea este următoarea: dacă noi avem senzaţia, ca şi societate, că profesorul trebuie controlat, dacă nu trebuie controlat trebuie forţat, dacă nu trebuie forţat trebuie întotdeauna chestionat şi pus la îndoială şi apoi ne aşteptăm ca el, şase ore pe zi, să fie încrezător în forţele proprii, să se simtă susţinut de părinte, să se simtă susţinut social şi să-şi facă treaba cât poate el de bine şi cu plăcere, cred că este cam greu”, a afirmat vineri, la Prima News, profesorul Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, potrivit publicației Ziarul de Iași.
Oficialul Ministerului Educaţiei adaugă că în sistem există „sumedenie de oameni care fac schimbarea” chiar şi în actualul context educaţional despre care ,mulţi spun că este unul care „îngrădeşte”.
„Avem oameni care chiar în acest context au găsit soluţii. Părerea mea este că aceşti oameni sunt mulţi. Părerea mea este că sunt şi alţi oameni care nu au curajul şi nu cred că pot şi atunci ceea ce trebuie noi să facem este să-i valorizăm pe cei care fac, să-i facem vizibili pe cei care fac, să prezentăm toate contextele în care lucrurile se pot face, toată puterea pe care o au în realitate şi abordarea noastră să fie de încurajare şi nu de restricţionare”, adaugă Bogdan Cristescu.