Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Acasă > Ședință cu părinții > Răsfoiește > Examene > Contestațiile „în orb” rămân singurele posibile la.examenele naționale. Ministerul Educației a respins solicitarea ca elevii să își poată vizualoza lucrările înainte de contestații
Contestațiile „în orb” rămân singurele posibile la.examenele naționale. Ministerul Educației a respins solicitarea ca elevii să își poată vizualoza lucrările înainte de contestații
05 Iulie 2024, 19:06
Ministerul Educației respinge solicitatea ca elevii să își poată vizualiza lucrările de la examenele naționale înainte de a depune contestație.
Cererea de modificare a acestei practici fusese adresată Ministerului Educației de FePAL, prin intermediul unei petiții.
Într-un răspuns adresat FePAL, Ministerul prezintă motivele din care respinge solicitarea:
„Răspunsul este >nu se poate>, trebuie să schimbăm? Cum să schimbăm? Ni se mai transmite că elevul are voie să-și vadă lucrarea. Firește, în logica strâmbă a Ministerului Educației, după afișarea notelor finale. Adică atunci când nu mai poate face nimeni nimic”, a declarat pentru Educație Privată Corina Atanasiu, fondatoare FePAL.
În luna iunie, organizația FePAL a inițiat o petiție online în care îi solicită Ligiei Deca un ordin de ministru pentru creșterea transparenței la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
de cauză, nu bazat pe vorbe/impresii/aduceri aminte ale copilului;
6. Dispar discuţiile nefondate, arbitrariul, presupunerile şi orice elemente negative cu referire la notarea lucrărilor;
7. Lucrările sunt ale elevului și are tot dreptul ca după finalizarea probelor să aibă acces la vizualizarea lor, să vadă concret şi exact ce a greșit și de ce a greșit,
8. NU presupun : COSTURI FINANCIARE, EFORTURI LOGISTICE ŞI DE MUNCĂ suplimentare, BIROCRAŢIE EXCESIVĂ indusă de un parcurs parlamentar;
9. Se diminuează numărul de contestații deoarece vor dispărea contestaţiile neîntemeiate;
10. Este respectată actuala lege a invătămantului cu toate principiile și valorile obligatorii impuse de aceasta;
11. Se elimină aşteptarea nefondată a adulţilor, ca un copil minor, după ce a trecut printr-o probă solicitantă emoţional, după ce a stat 2 ore sub presiune psihică şi în concentrare maximă să poată redă cu o precizie de cȃteva sutimi, ce a făcut la acea probă (realitatea, de ani de zile, ne arată că diferenţierea pentru accederea la un liceu sau altul se face la 3-5 sutimi) .