
Sute de medici şi asistenţi medicali din Reţeaua Şcolară a Municipiului Bucureşti participă la cursuri pentru identificarea comportamentelor la risc ale elevilor, începând din această lună, anunță Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Sesiunile se desfăşoară de două ori pe săptămână, pe durata mai multor luni.
Medici şi asistenţi medicali din Reţeaua Şcolară a Municipiului Bucureşti participă la cursul de formare profesională „Program de psiho-educaţie şi intervenţii scurte privind comportamentele de risc ale elevilor”. Acesta este susţinut de specialişti în domeniul prevenirii şi combaterii adicţiilor şi în sănătate mintală din cadrul Asociaţiei ALIAT pentru Sănătate Mintală (ALIAT SM).
Astfel, personalul medical se familiarizează cu noţiunile esenţiale necesare în vederea formării relaţiilor şi conexiunilor sociale cu elevii. De asemenea, medicii şi asistenţii află cum pot identifica cele mai eficiente modalităţi de comunicare cu tinerii şi cu părinţii lor.
„ASSMB are peste 600 de cabinete medicale în şcolile şi liceele din Capitală. O interacţiune pozitivă cu personalul medical poate ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii elevilor, la reducerea absenteismului şcolar şi la creşterea încrederii în sistemul medical. Parteneriatul cu ALIAT asigură medicilor şi asistenţilor noştri accesul la cursuri de formare în comunicare şi relaţionare cu copiii şi părinţii, tocmai pentru a ne ajuta să atingem acest obiectiv”, a declarat directorul general ASSMB, Oana Sivache.
Sesiunile se desfăşoară de două ori pe săptămână, pe durata mai multor luni, până când toţi medicii şi asistenţii medicali din cabinetele şcolare vor fi instruiţi în privinţa identificării comportamentelor la risc ale elevilor.
Asigurarea asistenţei medicale în cadrul unităţilor de învăţământ reprezintă examinarea, evaluarea stării de sănătate şi a comportamentelor de risc şi prevenţia formării dependenţelor tuturor preşcolarilor şi elevilor pe toată perioada în care aceştia se afă în unităţile de învăţământ.