David: Când ajungi la şcoală, ar trebui deja să ai nişte valori despre ce-i bine, ce-i rău

ID 358196254 © LCVA | Dreamstime.com

Daniel David, ministrul Educației, afirmă că elevii trebuie să aibă deja valori din familie și să facă distincția între ce e bine și ce e rău, înainte de a ajunge la școală.

”Foarte mulţi ne focalizăm pe cunoştinţe, uităm să transferăm competenţe, dar, repet, responsabilitatea nu este doar a şcolii. Când ajungi la şcoală, tu ar trebui deja să ai nişte valori despre ce-i bine, ce-i rău. De aceea vorbeam de bunul simţ, cei şapte ani de acasă. Acum nu mai sunt şapte, că îi aducem mai repede în sistem, dar totuşi nu te opreşte nimeni să faci de la o vârstă mai fragedă această pregătire valorică”, a declarat David la Medika Tv, potrivit News.ro.

Ministrul crede că ”simplul fapt că suntem părinţi, simplul fapt că ne iubim copiii, simplul fapt că vrem să fim buni părinţi, nu înseamnă că şi ştim cum să fim buni părinţi”.

”De aceea există (…) parenting, sau proceduri de cum să-ţi creşti copiii, cum să fii un bun părinte, astfel încât atunci când simţi că ai probleme în interacţiunea cu copiii, atunci când simţi că nu mai ştii ce se întâmplă cu copiii tăi, că încep să aibă probleme, îi încurajez pe toţi să apeleze la specialişti în psihologie. Pentru că atunci când te doare un dinte mergi la un stomatolog, atunci când ai o problemă cu inima, mergi la un cardiolog. Când ai o problemă în relaţiile interpersonale cu copiii sau în familie, apelează la un specialist în psihologie. Nu căuta singur, este pierdere de vreme”, a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ”suntem în plină revoluţie industrială, lucrurile pe care le-am învăţat cândva pentru a fi bun părinţi de multe ori nu mai funcţionează”.

”Ei, dacă simţi că eşti depăşit (…) apelează la un specialist că este păcat să îţi sacrifici, ca să spun aşa, nu numai copilul, ci şi relaţia ta cu copilul”, a conchis ministrul Educaţiei.

”Adolescenţii şi preadolescenţii au tendinţa să copieze acele comportamente, automat totul se complică. Şi, de asemenea, adolescenţii, preadolescenţii mai au şi o creştere a nivelului de impulsivitate, tind să caute să fie rebeli, să iasă din reguli, să forţeze limite. Şi, iarăşi, dacă la îndemână ai droguri, grupuri care consumă droguri, în cazul lor, acest comportament va creşte în frecvenţă, în intensitate”, a adăugat Daniel David.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.