
Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, afirmă că platforma TikTok este folosită în scopuri educaționale în țări precum Singapore, unde este utilizată de elevi inclusiv pemtru a rezolva probleme de matematică și de fizică.
„Să știți că dacă te uiți, de exemplu, la conturi care vin din Singapore, nu vorbesc de China, că lumea ar putea spune ‘China, acolo și un alt regim în care lucurile sunt controlate’. Vorbim de alte țări, Singapore de exemplu. Acolo pe TikTok vezi copiii rezolvând probleme de matematică, făcând provocări, nu dacă poți să-mi dai cu cărămida-n cap și să stai într-un picior – ci probleme de matematică, de fizică asta vezi acolo. Vezi chestii patriotice, mai ales în China, e drept”, a explicat ministrul Educației, citat de Hotnews.
El a spus de asemenea că a recomandat și va recomanda în continuare celor de la TikTok „un grup de zeci, o să-l extind la sute de oameni de știință și oameni de cultură care doresc să intre în acel spațiu public pentru a promova și altceva, astfel încât copiii și oamenii să poată să aleagă”.
Pe 12 martie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, printr-un comunicat de presă, că intenționează să deruleze activități, inclusiv în colaborare cu TikTok, menite să combată „pseudoștiința și manipularea”.
Potrivit MEC, va fi demarat un proiect în parteneriat cu rețeaua de socializare TikTok, menit să să creeze „o serie de activități educaționale de promovare a științei și de control al pseudoștiinței, inclusiv de a crea pe platforma TikTok spații educaționale sigure, controlabile și stimulative pentru copii (singuri și/sau alături de părinți și profesori) și adulți.”