De ce apare acneea și care sunt factorii care o favorizează

ID 356145715 © Cao Yan | Dreamstime.com

Acneea reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii, afectând milioane de oameni la nivel mondial.

Acneea te poate afecta nu doar din perspectivă estetică, dar, de cele mai multe ori, provoacă adevărate drame la nivel de încredere în sine. 

Ca de fiecare dată, pentru o bună informare și un sfat calificat, vă încurajăm să apelați la un specialist.


Astăzi, îl întrebăm pe Dr. Mihai Lupu, medic specialist dermato-venerolog și estetică dermatologică, despre factorii care cauzează acneea: de ce este importantă curățarea tenului și cât de des ar trebui curățat tenul acneic. 

Pe Dr. Mihai Lupu îl puteți urmări și pe canalul său de YouTube, ‪@DrMihaiLupu‬


Așadar, am reținut că acneea este o afecțiune a pielii cauzată, în principal, de blocarea porilor din cauza excesului de sebum, al celulelor moarte și al bacteriilor.

Glandele sebacee, responsabile pentru producerea uleiului care menține pielea hidratată, pot, în anumite condiții, să devină hiperactive, generând astfel acneea.

Fluctuațiile hormonale, frecvente în perioada pubertății, menstruației sau ca urmare a tratamentului hormonal, pot intensifica această problemă.

De asemenea, inflamația din organism poate agrava acneea, generând o reacție în lanț ce determină apariția leziunilor cutanate.

 

Testat dermatologic, Gelul purifiant NOSPOT curăță și exfoliază blând tenul cu ajutorul agenților de curățare de origine naturală și derivaților din cocos, fără să usuce, matifiază și reduce excesul de sebum, hidratează, deblochează porii și reduce cu 65% numărul de imperfecțiuni severe.


Pe lângă cauzele biologice, anumiți factori externi pot favoriza apariția acneei

Stresul, de exemplu, poate crește nivelul hormonilor care stimulează secreția de sebum.

Dieta joacă, de asemenea, un rol important; cercetările sugerează că un consum crescut de carbohidrați rafinați și lactate poate agrava acneea.

Utilizarea de produse cosmetice care comedogenice și expunerea la poluare sunt alți factori ce pot influența sănătatea pielii.

O igienă adecvată a pielii este esențială pentru prevenirea și tratamentul acneei. Spălarea regulată a feței cu un cleanser blând ajută la eliminarea impurităților, iar evitarea atingerii feței cu mâinile contribuie la reducerea riscurilor de infecție.

De asemenea, utilizarea de produse non-comedogenice* și curățarea regulată a pensulelor de machiaj sunt pași importanți în menținerea unei pielii sănătoase.

* Conform Academiei Americane de Dermatologie, produs non-comedogen conține substanțe special concepute care nu blochează porii. Aceste produse sunt cunoscute si sub denumirea de “oil-free”. Ele nu tratează acneea dar prin formulele speciale pe care le conțin previn apariția leziunilor de acnee sau agravarea unora deja existente. 

Prin înțelegerea cauzelor și factorilor care contribuie la acneea, precum și prin adoptarea unei rutine adecvate de igienă a pielii, putem înfrunta eficient și cu încredere această problemă dermatologică atât de des întâlnită.

Rubrica Sănătate de Nota 10 este prezentată de platforma Doctorulexplică.ro

Află despre cum pot fi aplicate produsele de machiaj de către persoanele care au acnee

Pot aplica produse de machiaj persoanele care au acnee?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.