
Profesoara Ionela Neagoe, directoarea Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București, afirmă că în școlile din România există și cadre didactice care nu au ce căuta la catedră.
În cadrul emisiunii Euro Educația, difuzată de Euronews România, Ionela Neagoe a explicat că este nevoie de un pachet de intervenție, prin care să fie crescută calitatea profesorilor care predau în școlile din țara noastră.
Întrebată ce ar trebui făcut pentru ca toți elevii să aibă aceleași șanse la un examen precum Evaluarea Națională, profesoara Ionela Neagoe a răspuns: ”Este foarte complicat să faci asta. În primul rând, ai nevoie de resursă umană. adică de cadre didactice. Sunt unii foarte buni și sunt și unii care nu au ce să caute. Adică foarte mulți nu au ce să caute. Sunt și unii care iubesc ceea ce fac, depun efort, își fac datoria la clasă. Noi vorbim despre acei copii care beneficiază de acei profesori. Dar sunt și unii care nu au ce să caute la clasă. E o realitate, ca peste tot, în orice domeniu de activitate, doar că aici doare mai tare, pentru că noi formăm niște copii.”
La întrebarea dacă ar fi de acord cu existența unor criterii de evaluare a competențelor profesorilor, directoarea Ionela Neagoe a răspuns: ”Sunt adeptul în primul rând al unei formări de calitate a cadrelor didactice. Eu zic că e bine să îi motivăm să vină să fie profesori, adică dintre studenții care sunt foarte buni să poată să intre în sălile de clasă după ce termină facultatea, pentru că, dacă ai o ofertă care să-i tenteze, atunci și ei vor veni către învățământ. Trebuie un pachet de intervenție, o gândire strategică pe p perioadă lungă, dar asta spunem de ceva vreme și e destul de târziu.”