
Prof. univ. dr. Anca Nedelcu, Universitatea din București
Avem vacanță de vară, iarnă, de primăvară, intersemestrială sau nu, și, de curând, a apărut, de nicăieri și fără noimă, ”vacanța de… covid”. Cea în care elevii și profesorii lor stau izolați acasă și încearcă să ducă învățarea mai departe; e o ”vacanță nevacanță”, șchioapă, nonstandard, puțin reglementată, fără precedent și cu final nestabilit.
Pentru a traversa eficient această ciudată ieșire forțată din ritmul școlar e nevoie de organizare, de reacții rapide, implicare, la toate nivelurile sistemului de învățământ. Nu vreau să mă pun în pielea decidenților de la nivel ministerial; sigur, nu e o postură confortabilă în aceste zilele și nici n-am nostalgia lucrului în aceste structuri. Dar îndrăznesc să mă imaginez în funcția de director pus să conducă o școală cu clase goale și cu elevi și profesori răspândiți prin diferite case. Iată câteva gânduri, din această postură, cu privire la gestionarea învățării din online:
Profesorii și conducerea: cum ne organizăm?
Cum am putea proceda? Ne adaptăm, ne mobilizăm, ne organizăm și continuăm învățarea; acest lucru e o obligație profesională, o formă de respect față de noi și față de elevi și familiile acestora. Pentru a face asta cât mai bine, putem să reflectăm asupra următoarelor direcții:
Citește continuarea, aici.
Despre Dr. Anca Nedelcu
Prof. univ.dr. Anca Nedelcu este conferenţiar doctor la Departamentul de Științele Educației, titular al cursurilor de „Managementul instituţiilor de învăţământ”, „Educaţie interculturală” (nivel licență) şi „Comunicare şi negociere interculturală”, „Profesorul reflexiv”, „Educaţie Media” (nivel studii de master). Face parte din echipa de coordonare a Programului de studii masterale „Strategii inovative de învăţare. Masterat didactic”. Domeniile de interes profesional şi de cercetare vizează problematica echității şidiversității şi refelxivității în educație, managementul educațional, influența vechilor şi noilor media în educație.