
Elevii le vor da profesorilor „note” de la 1 la 5 pentru calitatea predării. Evaluările, prevăzute în noul Statut al elevului, vor fi realizate prin fișe de feedback anonime.
Potrivit noului Statut al elevului, publicat recent în Monitorul Oficial, elevii din școlile din România vor avea oportunitatea de a oferi feedback profesorilor lor prin intermediul unor fișe anonime. În cadrul acestui proces, elevii vor acorda note de la 1 la 5 pentru diverse afirmații care urmăresc să evalueze calitatea predării și relația dintre profesor și elev, relatează Antena 3.
Notele reflectă gradul de acord al elevilor cu afirmațiile incluse în chestionar, unde nota 1 semnifică un acord foarte mic, iar nota 5 indică un acord foarte mare. Pe lângă notele acordate, elevii pot include sugestii pentru profesori, fără teamă de repercusiuni, datorită caracterului anonim al acestui feedback.
Formularul de feedback cuprinde 16 afirmații care evaluează aspecte esențiale ale procesului educațional, cum ar fi claritatea explicațiilor oferite de profesor, nivelul de motivație al elevilor pentru a participa la ore, utilizarea tehnologiei digitale și încurajarea exprimării libere a opiniilor. Un alt aspect evaluat este gradul de confort și siguranță al elevilor la clasă.
De asemenea, una dintre întrebări vizează necesitatea meditațiilor, elevii fiind întrebați dacă au nevoie de astfel de eforturi suplimentare pentru a obține rezultate mai bune la anumite materii. După completarea acestor fișe de feedback, răspunsurile vor fi analizate și discutate cu profesorii, cu scopul de a îmbunătăți actul educațional.
Drepturile educaționale trebuie să fie mai bine reglementate în noul Statut al Elevului – raport