
O școală privată din Londra va deschide, în septembrie, prima sală de clasă în care va preda inteligența artificială în locul profesorilor umani, informează Sky News.
20 de elevi vor învăța folosind platforme de inteligență artificială și căști de realitate virtuală. Reprezentanții David Game College susțin că tehnologia permite o învățare precisă și personalizată, în timp ce criticii spun că predarea cu inteligență artificială va duce la un „viitor fără suflet, sumbru”.
Platformele învață în ce excelează elevul și pentru ce are nevoie de mai mult ajutor, apoi își adaptează și personalizează planul de lecție.
„Cred că este foarte dificil să atingem nivelul de precizie și acuratețe al inteligenței artificiale și, de asemenea, acea evaluare continuă. În cele din urmă, dacă doriți cu adevărat să știți exact de ce un copil nu învață, cred că sistemele de inteligență artificială pot identifica acest lucru mai eficient”, a declarat John Dalton, directorul adjunct al școlii.
Elevii nu sunt lăsați să se descurce singuri în clasă, ei vor fi supravegheați de trei „antrenori de învățare” pentru a monitoriza comportamentul și a oferi sprijin. Aceștia vor preda, de asemenea, subiectele cu care AI se luptă în prezent, cum ar fi arta și educația sexuală, precizează jurnaliștii Sky News.
Alexander Vansittart, un fost profesor de latină care a predat elevilor cu nevoi speciale, s-a alăturat colegiului pentru a deveni „antrenor de învățare”.
„Am fost foarte entuziasmat de ceea ce ar putea face acest lucru pentru tineri, de cum i-ar putea ajuta să-și schimbe viața. De aceea am aplicat pentru job, pentru că cred că asta va schimba vieți”, spune Vansittart.
Inteligența artificială este deja folosită în școlile din Marea Britanie, ajutând, de exemplu, la elaborarea planurile de lecție. Cu toate acestea, ideea ca AI să predea copiilor este controversată.
Chris McGovern, activist educațional britanic și fost profesor, spune că, deși inteligența artificială poate fi de ajutor la clasă, se merge prea departe.
„Problema cu AI și ecranul computerului este că dezumanizezi imediat procesul de învățare, eliminând acele abilități interpersonale și interacțiunea dintre elevi și profesor. Este un viitor sumbru, fără suflet”, a declarat McGovern.
Cei 20 de elevi care vor învăța în clasa cu predare AI vor plăti aproximativ 27.000 de lire sterline pe an.