Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
LISTĂ Mijloacele de învățământ omologate în perioada oct-dec 2023 au fost anunțate
30 Ianuarie 2024, 13:50
foto: stokking/freepik
Ministerul Educației anunță că a publicat lista cu mijloacele de învățământ omologate în perioada octombrie-decembrie 2023, în vederea utilizării lor în învățământul preuniversitar.
Cum se poate solicita omologarea unui mijloc de învățământ:
Solicitantul depune la registratura ME (letric sau electronic), dosarul de omologare care cuprinde: Anexa din Metodologia-cadru, aprobată prin OMEN nr.5061/2017 cu titlul: Solicitare de omologare a mijlocului de învățământ în vederea utilizării în sistemul de învățământ preuniversitar care va conține cel mult 10 produse pentru care se solicită analiza și omologarea; în cazul în care se solicită omologarea unui număr mai mare de titluri, acestea vor fi cuprinse în următoarea solicitare, care se va depune după primirea rezoluției pentru primul set de titluri evaluate.
Anexa din Metodologia-cadru, aprobată prin OMEN nr.5061/2017 cu titlul: Datele de identificare ale mijlocului de învățământ care se va completa pentru fiecare mijloc de învățământ în parte.
3 (trei) exemplare din fiecare titlu, sub formă de machete sau produse finite din următoarele categorii de mijloace de învățământ: materiale grafice, audiovizuale, programe informatice educaționale, jocuri și jucării didactice.
În cazul în care materialul didactic este electronic/platformă educațională se va indica linkul, userul și parola dacă acestea există.
În cazul în care materialul didactic este pentru disciplina religie-cult ortodox, solicitantul va depune și avizul cultului din partea Patriarhiei Române/Mitropolie.
Depunerea dosarului se va face pe perioada cursurilor anului școlar.