Lungul drum de la titularizare la catedră. Povestea profesoarei Alexandra Toader, acum director de școală

După ce a activat 10 ani în domeniul bancar, Alexandra Toader și-a dorit să devină profesoară. Ea a relatat pentru Educație Privată experiența sa la concursul de titularizare, la care a obținut una dintre cele mai mari medii din București.

De asemenea a prezentat motivele pentru care a decis să se reorienteze către învățământul privat.

Din toamnă, prof. dr. Alexandra Toader va fi noul director educațional al școlii private LLI Academy. De asemenea, ea predă economie, în cadrul aceleiași unități de învățământ.

Povestea drumului de la concursul de titularizare la catedră, spusă de cadrul didactic: 

Concursul național de titularizare reprezintă cea mai mare provocare pentru persoanele care își doresc să devină profesori. Pentru unii poate fi un coșmar, pentru unii un vis. Pentru mine a fost câte puțin din fiecare…

După 10 ani de banking, m-am hotărât să pun punct carierei din domeniul bancar și să mă îndrept spre o profesie didactică. Nu știam mai nimic despre provocările pe care le presupune această meserie, dar aveam să aflu mai târziu că cea mai mare provocare pe care o poți întâmpina dacă vrei să ocupi un post în învățământ, este Titularizarea. Pentru a mă putea pregăti temeinic, mi-am alocat un an în care am învățat aproape zilnic. Mi-a fost foarte greu, deoarece soțul și cei doi copii mici aveau nevoie de prezența și atenția mea, dar motivația, determinarea și eforul susținut m-au ajutat să obțin a treia medie dintre cele primite de candidații din București, ceea ce mi-a oferit avantajul de a alege unitățile de învățământ în care îmi doream să predau. Din păcate, pentru unii colegi, stresul de a trece prin acest examen extrem de dificil, care de multe ori nu prea are legătură cu ce urmează să faci la clasă, se repetă an de an, chiar dacă obțin note foarte mari, uneori și note de 10. Cauza acestui fenomen este legată de insuficiența posturilor titularizabile, mai ales în învățământul liceal (cele mai multe posturi titularizabile fiind în învățământul preșcolar sau primar).

Încă de la început, mi-am propus să le predau copiilor așa cum mi-ar fi plăcut să mi se predea mie când eram de vârsta lor, să-i ascult, dar să le impun și limite. La școlile de stat la care am lucrat, am avut șansa să cunosc oameni minunați iar cu unele colege am legat prietenii trainice. Această experiență m-a pregătit pentru următorul pas în carieră și anume, trecerea spre învățământul privat, unde urmează să răspund unor noi provocări interesante.

Am ales Little London International Academy datorită unei culturi organizaționale sănătoase și autentice, datorită fondatoarei Luminița Macsim care este un mentor pentru fiecare membru al echipei și, nu în ultimul rând, datorită valorilor pe care această unitate de învățământ le promovează și cu care rezonez întru totul: școală românească de calitate adaptată la realitate, încredere, suport și respect, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori.

Recomand tuturor profesorilor aflați la început de drum să nu se lase descurajați de dificultățile pe care le pot întâmpina pe parcursul procesului de integrare, indiferent dacă aleg învățământul privat sau de stat, să aibă curaj, încredere și dorință. S-ar putea să merite…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.